Dilluns vinent, dia 17 d'agost, el tenor blanec Jordi Molina i l'acordionista diatònic Perepau Jiménez marxaran cap a l'Argentina en un viatge patrocinat per l'Asssociació d'intèrprets i executants, (l'AIE) on faran dos concerts de tenora i acordió diatònic. El 19 d'agost, dimecres, actuaran al Casal Català de Bahía Blanca, i el dissabte 22 ho faran al Museu Quirós de Belles Artes de Paranà. Entre els dos concerts hi haurà una conferència-concert sobre instruments tradicionals catalans, a la Universitat de Paranà. Molina va explicar a Diari de Girona que "el contacte ve a partir d'una emissora de ràdio de Paranà, que posa música catalana, de la mà del Casal Català. Coneixen les meves sardanes i el que estic fent amb la tenora. Ja fa algun temps que miraven la manera que hi actuéssim, i ara ha arribat".

El duet Molina-Jiménez consta de dos instruments populars nascuts pràcticament a la mateixa època, més o menys un segle i mig enrere. En alguns països del sud d'Europa és habitual trobar la fusió d'una xeremia i un acordió. No oblidem que la tenora és la succecsora de les antigues xeremies que usaven les velles cobles de joglars i ministrils. El casament de la tenora i l'acordió obre nous camins i "ens acosta a una de les formacions bàsiques de la música mediterrània", afirma Molina.

Aquest duet d'intèrprets té al darrere una reconeguda trajectòria professional. Molina, reconegut tenorista, ha estat un dels primers músics que ha donat a conèixer la tenora fora del seu àmbit d'origen, la cobla. Pel que fa a Perepau Jiménez, va ser el fundador de la mítica banda de folk Clau de Lluna, i ha crescut amb l'art de l'acordió diatònic vinculat al projecte de diferents estètiques musicals.

El programa inclou peçes tant històriques com Per tu ploro, de Pep Ventura, música tradicional catalana com Buleria de Tortosa,Marxa i ball de la cabreta, un tema tradicional; pàgines tradicionals de Grècia, en tant que país mediterrani; peçes del mateix Perepau i música de Marcel Caselles, entre d'altres.

De Blanes al món

Quan els germans Molina, Jordi i Xavier, anaven a classe de tenora amb Ricard Viladesau, el seu pare tenia gran il·lusió que els nois poguessin dedicar-se a la música. El mestre Viladesau, sabedor de la Gran il·lusió del pare Molina, els va dedicar una sardana amb el mateix nom. Molina ha tocat a la Principal de Barcelona (1981-1983), Els Montgrins (1983-1996) i Maravella (1996-1999).