Sony Pictures ha anunciat que retarda un any la quarta pel·lícula de Spiderman per tornar en 2012 amb una història, director i elenc nous. La intenció és tornar a iniciar la saga amb una pel·lícula que explori els orígens del personatge, els seus anys a l'institut, és a dir, crear una mena de Smallville per Peter Parker.

Aquesta decisió suposa que, després d'anys i anys de rumors i d'acords i desacords, retards i anuncis les productores Sony Pictures i Marvel Studios han decidit tallar en sec i per aquest motiu tant el director com l'elenc protagonista de la trilogia abandonen la franquícia. Ni Sam Raimi ni tampoc Tobey Maguire i Kirsten Dunst, compten per a Sony en aquesta nova etapa.

Sony Pictures i Marvel Studios assenyalen que aquest "nou capítol" mostrarà a un Peter Parker en els seus anys de secundària, lluitant amb temes humans així com superhumans. La represa de la història sorgeix després dels recents rumors sobre el destí de Spiderman 4, que estava en desenvolupament, amb un guió en treball i amb una producció a sobre. Ara, després d'aquest radical gir de timó, hauria de passar a anomenar-se una cosa així com Spiderman Begins.

Un saldo de 2.500 milions

La trilogia que es va iniciar en 2002 ha recaptat prop de 2.500 milions de dòlars en els cinemes i desenes de milions més en merchandising i productes derivats.

"Estem molt emocionats sobre les possibilitats creatives que vénen de tornar a les arrels de Peter", assenyala en un comunicat Amy Pascal, copresidenta de Sony Pictures Entertainment. El film estarà basat en un guió de James Vanderbilt i Sony ha dit que tindrà més detalls dins d'algunes setmanes.

De moment, la sortida de Raimi, Maguire i Dunst col•loca un sucós caramel a l'aparador de Hollywood i aviat començaran els rumors sobre el director que ocuparà una de les cadires més cobejades del Setè Art i l'actor que serà la nova imatge d'un els personatges més famosos del món.