Freeman convertit en Nelson Mandela de la mà de Clint Eastwood a "Invictus"; Carmen Machi com "La mujer sin piano" de Javier Rebollo, i Michelle Pfeiffer com la cortesana "Chéri" de Stephen Frears, són els protagonistes d'aquest cap de setmana a les cartelleres.

"Invictus"

L'actor nord-americà Morgan Freeman encarna Nelson Mandela per Clint Eastwood a "Invictus", una cinta que narra l'aliança entre el polític sud-africà i el capità de la selecció de rugbi del país-interpretat per Matt Damon-per lluitar contra el racisme.

Gran Premi del director de "Mystic River" i "Sin perdón" està inspirada en el llibre de John Carlin "El factor humano" i va aconseguir tres candidatures als recents Globus d'Or per Eastwood, Freeman i Damon.

"La mujer sin piano"

Després del seu debut amb "Lo que sé de Lola", el cineasta madrileny Javier Rebollo compta amb la televisiva Carmen Machi per al seu segon treball, que va obtenir molt bones crítiques en el passat Festival de Sant Sebastià i la Concha de Plata per al director.

Carmen Machi és l'absoluta protagonista de "La muer sin piano", una pel·lícula l'acció de la qual transcorre en una sola nit, a Madrid, i explica la vida de Rosa, una dona que viu immersa en un món de monotonia al costat del seu marit taxista , ansiosa per la recent emancipació del seu fill i entregada al seu treball de depiladora.

"Chéri"

El cineasta britànic Stephen Frears i Michelle Pfeiffer es retroben 20 anys després de rodar junts "Las amistades peligrosas" en una altra cinta d'època, "Chéri", en què una cortesana de l'alta societat parisina del principi del segle XX s'enamora sense voler - d'un home més jove que ella, a qui dóna vida Rupert Friend.

Kathy Bates, com la mare del protagonista, tanca el triangle sentimental d'aquest relat de Colette adaptat per Christopher Hampton, guionista d´"Expiación" i "El americano impassible", entre altres.

"En tierra hostil"

Kathryn Bigelow reconstrueix amb la seva càmera el relat real del periodista i guionista Mark Boal, enviat especial que va conviure amb un exèrcit d'elit a l'Iraq, a la cinta "En tierra hostil".

Amb Guy Pearce, Ralph Fiennes i David Morse en el repartiment, aquest drama humà sona entre la premsa especialitzada nord-americana per convertir-se en una de les deu pel lícules candidates a l'Oscar d'aquest any, després d'haver optat a les principals categories-millor pel lícula dramàtica, millor direcció i millor guió-en els darrers Globus d'Or

"Krabat i el molí del diable"

Basada en la novel·la homònima escrita per Otfried Preussler, el director Marc Kreuzpaintner adapta a la gran pantalla "Krabat y el molino del diablo", una cinta de tall fantàstic el repartiment de la qual l´encapçalen David Kross i Daniel Brühl - "Good bye, Lenin!" - .

"Todo incluido"

Un repartiment ple de cares conegudes per a una comèdia agredolça amb rerefons romàntic i paradisíac en què res és el que sembla i que és el debut en la direcció del productor Peter Billingsley.

Vince Vaughn, Jason Bateman, Kristen Bell, Kristin Davis o Jean Reno participen en aquest film sobre quatre parelles purament nord-americans que realitzen el seu viatge somiat a una illa paradisíaca amb l'únic inconvenient d'haver de participar en una teràpia bastant especial inclosa en el preu de l´hotel.

"La cuarta fase"

Quan un veu un ovni travessa la primera fase, si després troba evidències d'aquesta observació, es parla d'una segona, si hi ha contacte es produeix la tercera fase i si s'arriba a una quarta, és que hi ha hagut abducció.

Milla Jovovich protagonitza "La cuarta fase", una cinta que barreja terror i ciència-ficció, dirigida per Olatunde Osunsanmi i el repartiment el completen Will Patton, Corey Johnson i Elias Koteas.