El Bisbat estudia un conveni amb tres seminaris de Colòmbia a fi que alumnes acabin els estudis a Girona. El vicari episcopal de Pastoral Funcional, Esteve Sureda, i el rector del Seminari Diocesà i responsable de la Pastoral Vocacional, Jordi Font, han viatjat recenment a Colòmbia per establir els primers contactes per l'interès d'alguns estudiants d'acabar la formació a Catalunya, segons explica el darrer en una entrevista a l'edició de març de la revista El Senyal. Els centres implicats són el Seminario Nacional Cristo Sacerdote (amb uns 150 estudiants); el San Pablo (uns 30 seminaristes i "marcat caràcter missioner"); i un "d'inspiració carismàtica". El rector aclareix que, en el cas que sigui així, els acords seran "sempre" entre bisbats, "de bisbe a bisbe".

Després de l'ordenació presbiteral d'Eduard de Ribot (desembre de 2009), els seminaristes gironins són 7: Josep Paracolls, de 32 anys, alumne de cinquè curs, resident en el Seminari Interdiocesà a Barcelona i col·laborador de la parròquia de Santa Maria de Banyoles; Manuel Masvidal, de 51 anys, estudiant de primer de Teologia, estudiant al Seminari de Girona i que col·labora a la parròquia de Sant Esteve de Caldes de Malavella; Callistus Nwoye, de 35 anys, a la parròquia de Sant Cristòfor de les Planes d'Hostoles; Josep Batlle, de 40 anys, col·laborador a les parròquies d'Olot; Yeison Gómez, de 19 anys, a la parròquia de Sant Feliu de Fontcoberta; Jonathan Gómez, de 18 anys, que col·labora a les parròquies de Sant Fèlix i Sant Josep de Girona; i Pere Narbon, de 21 anys, a la parròquia de Santa Maria de Pineda.

Jordi Font explica "tots els nostres seminaristes són de la diòcesi de Girona. En tres casos, las famílies procedeixen de Colòmbia, Hondures i Nigèria, però els nois han crescut i s'han format entre nosaltres, estan integrats a lesparròquies i viuen el procés formatiu com els companys d'arrels catalanes més reculades en el temps". Lleida, Urgell i Barcelona tenen experiència a acollir seminaristes llatinoamericans. Diari de Girona va explicar, el primer de desembre de 2007, que l'ara bisbe emèrit Carles Soler havia nomenat el sacerdot colombià John William Candelo com a vicari de Castelló d'Empúries, Capmany, Espolla, Masarac, Mollet de Peralada i Sant Climent Sescebes. Soler defensava no anar a cercar capellans a fora però sí acollir-los.