És una tendència habitual que els grans actors de Hollywood combinin èxits comercials amb pel·lícules de més modesta producció però capaces d´atorgar als intèrprets una llibertat creativa impossible d´encaixar-se amb els mecanismes que mouen els grans estudis. El que no resulta tan habitual és aconseguir que un grapat de grans actors s´embranquin en un projecte el qual, pel que explica i per com s´ha realitzat, es pot definir de qualsevol manera menys de normal.

Potser des dels temps d´El gran Lebowski en la qual els germans Coen ens van introduir magistralment en un univers absent de sentit comú, el cinema nord-americà no aplegava les seves grans icones per realitzar quelcom semblant. Los hombres que miraban fijamente a las cabras ens compta la història (presumptament real) d´un periodista necessitat d´una gran i xocant notícia que el retorni, després de mesos en l´oblit, a la primera línia dels reporters internacionals. L´atzar farà que conegui Lyn Cassady, un agent especial de les forces armades nord-americanes el qual li parlarà d´un secretíssim programa militar que està destinat a posar fi al concepte de guerra tal com l´hem entès fins ara. Aquest projecte, el qual es vol experimentar per primera vegada en el conflicte de l´Iraq, consisteix a reunir un grup de militars que, gràcies als seus poders psíquics, són capaços de llegir els pensaments de l´enemic, travessar parets o matar una cabra només amb el poder de la seva mirada. No cal dir que, davant el dubte de la versemblança d´aquest projecte, el periodista decidirà seguir el militar fins al camp de batalla, on descobrirà tot un univers en el qual la sensatesa ha deixat de ser-hi present.

És evident que un projecte de magnituds tan surrealistes no hauria estat possible sense la participació dels seus intèrprets que actuen com a avaladors. D´aquesta manera, George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor i Kevin Spacey es posen a les ordres d´un debutant en el terreny de la direcció com és Grant Heslov, actor habitual en la interpretació de papers secundaris i que gràcies a l´amistat que el va unir amb Clooney després de participar en el seu film Buenas noches y buena suerte ha aconseguit convèncer tothom per embrancar-se en aquest delirant projecte.