Aquest diumenge, Medinyà es convertirà en un poble "de conte". I és que la població acollirà la Primera Fira del Conte, una iniciativa pionera a Catalunya que pretén apropar el món de la il·lustració i l'escriptura a tots els públics.

Al llarg del dia, s'han organitzat un seguit d'espectacles amb aquest gènere literari com a protagonista. L'escenari de la Fira acollirà les actuacions de La Juganalla, unes pallasses que repassaran el món del conte; d'English Tales, un espectacle íntegrament en anglès que apropa algunes de les històries més universals a tots els públics; o dels Puck Cinema Caravan. També hi actuaran els Va de Contes, es comptarà amb Les titelles de la Júlia, o amb animació infantil amb contes a càrrec de País de Cotó.

Un dels plats forts de la diada serà un esmorzar literari moderat per Guillem Terribas, i que comptarà amb la intervenció dels escriptors Carles Sala, Maria Mercè Roca, Josep Maria Fonalleras, Dolors Garcia i Laura Baix. Els acompanyaran els il·lustradors, Leonard Beard i Quim Bou. S'ha volgut comptar amb aquests professionals per la seva llarga experiència en el món editorial i la bona acollida de públic i crítica dels seus treballs.

Alguns d'aquests escriptors i il·lustradors, a més, signaran exemplars dels seus llibres en una parada que s'hi ha organitzat.

Tallers per als nens i nenes

Durant tot el dia, es podrà gaudir de la fira on hi haurà prop de 40 il·lustradors i artesans A més, s'ha organitzat tallers per als més petits; per exemple, NQuart oferirà un taller de cuir per tal que els nens i nenes facin llibretes per omplir d'informació durant la jornada.

També hi serà el Molí Aquari de Banyoles, que fabrica papers i cartolines destinats principalment al mercat de l'art, seguint un mètode tradicional que mostraran a la fira. Per acabar, l'editorial Vabau permetrà als més petits endinsar-se en un conte reciclat, creant una història d'animació que es projectarà a l'Aula de Lectura.