L'equip de rodatge d'El Monje va tenir ahir mig Barri Vell de Girona mobilitzat fins altes hores de la matinada per rodar l'escena més lluïda del film: la desfilada d'una processó medieval amb més de tres-cents figurants a l'escalinata monumental, que en la ficció del film recrearà l'entorn d'un monestir medieval.

Al de per si recarregat atretzzo barroc propi de l'escenari petri s'hi van afegir centenars d'espelmes i les finestres dels edificis de la plaça de la Catedral es van decorar amb domassos.

El figurants va ser sotmesos a un meticulós procés de maquillatge per representar els papers de les diverses jerarquies eclesiàstiques, i un pas de processó de dimensions considerable, expressament fabricat per a l'ocasió, era transportat amb l'única força dels braços per una trentena de portadors.

No cal dir que el trànsit rodat va quedar tallat a la zona afectada i l'enllumenat públic es va apagar per recrear l'efecte buscat per Dominik Moll, realitzador d'aquesta adaptació a la gran pantalla de la novel·la homònima que Matthew Lewis va escriure l'any 1795.

Un rodatge amb públic

Amb el cel encara clar, ahir al capvespre, un considerable nombre de badocs van deixar caure la tarda contemplant els preparatius del rodatge, mentre centenars de figurants amb l'hàbit de monjo descansaven o la feien petar a l'espera de al següent ordre del director. Cal dir que l'equip de rodatge es va mostrar tothora tolerant amb el públic i els passavolants, si bé al moment de rodar les imatges definitives es va haver d'evacuar la plaça. Vincent Cassel, Déborah François Sergi López, Roxane Durant, Reda Keteb i Géraldine Chaplin són els protagonistes d'aquesta misteriosa història dels anys de la inquisició, que va ser escrita per posar en evidència les hipocresies d'una societat que era profundament religiosa i jerarquitzada.