Amb la voluntat de "seguir-se distanciant de l'espectacle sorollós i pobre de contingut que prolifera a les pantalles d'avui dia", el cinema Truffaut de Girona estrenarà per Fires el nou film de l'iranià Abbas Kiarostami, "un clàssic de les sales de cinema que aposten per una mirada alternativa construïda sense presses".

Es tracta de Copia Certificada, que s'estrenarà el 29 d'octubre a Girona i que avui es presenta dins la Semana Internacional de Cine de Valladolid, la Seminci, on competeix dins per l'Espiga d'Or. Un festival no exempt de polèmica enguany, ja que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va cancel·lar ahir la seva assistència a la gala inaugural com a rebuig envers a les paraules de l'alcalde sobre la ministra Leire Pajín, mentre que en un acte a la universitat es va negar a saludar-lo.

Un perillós joc de mentides

A Cannes ja es va poder veure la pel·lícula de Kiarostami, on el director surt del seu Iran natal per passejar-se per la Toscana. Segons Salvador Montalt, es tracta d'una pel·lícula que reflexiona sobre "l'original i la còpia, la veritat i la representació, i sobre la diferència de valor que la mirada atorga a la cosa vista". La crítica va aplaudir unànimement la pel·lícula, fet que es va traduir en la consecució del premi a la millor actriu per part de Juliette Binoche.

Copia certificada és la poètica història d'una trobada en un petit poble del sud de la Toscana entre un home i una dona; per pura diversió es fan passar per matrimoni, però el joc esdevé perillós quan realitat i ficció es comencen a confondre.