Els rectors de les universitats públiques catalanes van mantenir la nit de dimecres una reunió amb el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, amb una agenda consagrada bàsicament a la retallada pressupostària. Tot i que la voluntat del Govern de la Generalitat és que les universitats siguin, al costat d'Ensenyament i de Salut, un dels capítols menys afectats per la tisorada, els centres d'ensenyament superior no podran defugir el 10 per cent de rigor que s'ha aplicat arreu, i que en aquest cas pot traduir-se en una xifra total que volti els 140 milons.

Entre les solucions que apuntades hi ha l'augment del preu dels màsters oficials no professionalitzadors. També es té en consideració una reduccio de l'oferta de màsters, que ara és de 500, de manera que se'n deixarien de fer un centenar, els que tenen menys demanda.

En el capítol de personal s'estudia la possibilitat de no cobrir les jubilacions, ni tampoc les baixes temporals. Altres mesures d'estalvi, segons els serveis informatius de Televisió de Catalunya, passen per compartir serveis, com ara la gestió informàtica o les centrals de compres, mesures que s'afegirien als plans d'austerirat que la majoria d'universitats ja fa temps que tenen en marxa.