La desfilada de Christian Dior per a la propera temporada hivernal va començar ahir d'una manera totalment atípica: amb un breu però contundent discurs del president de Christian Dior ?Cou?ture, Sidney Toledano, en contra de les paraules "intolerables" de qui fins dimarts va ser el seu director artístic, John Galliano.

A més del caràcter "inacceptable" del fet, Toledano va subratllar "el dolor" provocat pel dissenyador de Gibraltar (el nom del qual ni tan sols no va citar), inculpat per injúries racials i qui va ser el protagonista d'un vídeo que corre per Internet, on visiblement begut celebra Hitler i les seves estratègies assassines.

"El fet que el nom de Dior, a través del seu designer, per brillant que sigui, hagi pogut barrejar-se amb paraules intolerables ens és molt dolorós", va explicar.

I ho és, va afegir, "en nom del nostre deure de memòria, de totes les víctimes de l'Holocaust, del respecte de tots els pobles, de la dignitat en si mateixa", va agregar abans de recordar que durant ?l'ocupació alemanya de França la germana de Christian Dior va ser deportada al camp de concentració nazi de Buchenwald.