Javier Fesser desenvolupa la història de ´Camino´ a ´Los días de colores´

El cas de la petita Alexia centra ara una novel·la que pren la pel·lícula com a "una inspiració en fets reals"

 

MADRID | EUROPA PRESS/DDG El llibre Los días de colores, escrit per Javier Fesser i Claro García, aprofundeix en els personatges i aspectes que es van tractar somerament a Camino, el film dirigit pel mateix Fesser. "Hi va haver un cas real que va inspirar la pel·lícula, i ara aquella pel·lícula ha inspirat una novel·la", subratlla el director.
"No és una novel·la sobre l'Opus Dei, sinó una novel·la sobre l'amor d'una nena que va descobrint el món", puntualitza Claro García. Aquest explica que encara que els fets són els mateixos que es descriuen al film, al llibre s'aborden des de "diversos punts de vista". "És el nostre conte d'una princesa atrapada", agrega Fesser.
Cal recordar l'agra polèmica que va aixecar el film centrat en Alèxia González - Barros, una nena que va morir als 14 anys a causa d'un tumor maligne; les vinculacions de la família, que estiuejava a Girona, amb l'Opus Dei i la visió que es va oferir de la religió en aquest film van fer que els seus familiars es "desvinculessin" completament de la producció.

"Inspirada en fets reals"
Pel que fa a Los días de colores, editat per Planeta, la protagonista és una nena de dotze anys que irradia alegria i està envoltada d'un món d'adults ple de "silencis i restriccions". Aquesta petita somia amb el primer amor, però la seva greu malaltia fa que li esperi un destí diferent a qualsevol altra adolescent de la seva edat.
Els autors asseguren que és una novel·la "inspirada en fets reals" i al·leguen que s'han permès el "plaer" de "desxifrar els pensaments i personatges" que van protagonitzar Camino. Tanmateix, assenyalen que és un llibre on s'hi aborden grans temes com la llibertat, l'amor o la mort.
Qüestionats per la resposta de l'Opus Dei davant el llibre, remarquen que la institució "se sent molt incòmoda quan se sent retratada", i al·leguen que han procurar fer "un retrat" "el més possible a la realitat". Per això, expliquen haver comptat amb nombrosos testimonis de metges, numeraris i persones properes a la institució "per no ficar la pota".
Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

Aquesta exposició al CaixaForum Girona ofereix una anàlisi de l'aparició i el triomf dels gèneres pictòrics en l'art flamenc i holandès dels segles XVI i XVII amb obres procedents del Museu de Ginebra.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


«The Cloverfield Paradox»: El xoc original
«The Cloverfield Paradox»: El xoc original

«The Cloverfield Paradox»: El xoc original

Netflix va estrenar per sorpresa fa uns dies «The Cloverfield Paradox», la tercera pel·lícula de...

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

L'últim film del director, «La forma del agua», està nominada en 10 categories als Oscars

Aquesta és l´escena preferida de Dakota Johnson a «Cincuenta Sombras de Grey»

Aquesta és l´escena preferida de Dakota Johnson a «Cincuenta Sombras de Grey»

L'actriu explica quin és a parer seu el millor moment en tota la saga del seu personatge

Steven Spielberg irromp a la cartellera de cinema amb «Los archivos del Pentágono»

Steven Spielberg irromp a la cartellera de cinema amb «Los archivos del Pentágono»

Ventura Pons estrena el documental «Universal i Faraona» amb fragments de la memòria de José Pérez...


Enllaços recomanats: Premis cinema