Esports

Javier Fesser desenvolupa la història de ´Camino´ a ´Los días de colores´

El cas de la petita Alexia centra ara una novel·la que pren la pel·lícula com a "una inspiració en fets reals"

 

MADRID | EUROPA PRESS/DDG El llibre Los días de colores, escrit per Javier Fesser i Claro García, aprofundeix en els personatges i aspectes que es van tractar somerament a Camino, el film dirigit pel mateix Fesser. "Hi va haver un cas real que va inspirar la pel·lícula, i ara aquella pel·lícula ha inspirat una novel·la", subratlla el director.
"No és una novel·la sobre l'Opus Dei, sinó una novel·la sobre l'amor d'una nena que va descobrint el món", puntualitza Claro García. Aquest explica que encara que els fets són els mateixos que es descriuen al film, al llibre s'aborden des de "diversos punts de vista". "És el nostre conte d'una princesa atrapada", agrega Fesser.
Cal recordar l'agra polèmica que va aixecar el film centrat en Alèxia González - Barros, una nena que va morir als 14 anys a causa d'un tumor maligne; les vinculacions de la família, que estiuejava a Girona, amb l'Opus Dei i la visió que es va oferir de la religió en aquest film van fer que els seus familiars es "desvinculessin" completament de la producció.

"Inspirada en fets reals"
Pel que fa a Los días de colores, editat per Planeta, la protagonista és una nena de dotze anys que irradia alegria i està envoltada d'un món d'adults ple de "silencis i restriccions". Aquesta petita somia amb el primer amor, però la seva greu malaltia fa que li esperi un destí diferent a qualsevol altra adolescent de la seva edat.
Els autors asseguren que és una novel·la "inspirada en fets reals" i al·leguen que s'han permès el "plaer" de "desxifrar els pensaments i personatges" que van protagonitzar Camino. Tanmateix, assenyalen que és un llibre on s'hi aborden grans temes com la llibertat, l'amor o la mort.
Qüestionats per la resposta de l'Opus Dei davant el llibre, remarquen que la institució "se sent molt incòmoda quan se sent retratada", i al·leguen que han procurar fer "un retrat" "el més possible a la realitat". Per això, expliquen haver comptat amb nombrosos testimonis de metges, numeraris i persones properes a la institució "per no ficar la pota".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


Isabel Coixet estrena el drama ´La llibreria´ i Jaume Balagueró, el thriller sobrenatural ´Musa´

Isabel Coixet estrena el drama ´La llibreria´ i Jaume Balagueró, el thriller sobrenatural ´Musa´

El director barceloní Carlo Padial porta a la gran pantalla la comèdia 'Algo muy gordo'...

ESTRENES | Thor torna a la gran pantalla a «Ragnarok», la tercera cinta de la saga

ESTRENES | Thor torna a la gran pantalla a «Ragnarok», la tercera cinta de la saga

El guionista de 'Lo imposible' estrena 'El secreto de Marrowbone' després del seu pas pel Festival...

ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb ´Madre!´

ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb ´Madre!´

Ricardo Darín és el president argentí a 'La cordillera' i 'La llamada', amb participació de TV3,...


Enllaços recomanats: Premis cinema