Albert Pla, Toni Albà, Diego Cortés, Vicenç Villatoro, Cris Juanico, Max Sunyer Trio i la jove cantant de jazz Andrea Motis, que actuarà amb Joan Chamorro i Josep Traver, són només alguns dels noms del cartell del festival Emergent 2011, que arriba a la seva 7a edició per portar des de teatre a música, passant per poesia, màgia i funambulisme, a diferents poblacions del Gironès.

El festival se celebrarà els propers dies 7, 8, 9, i 14, 15 i 16 de juliol a les poblacions de Vilablareix, Quart, Sant Gregori, Campllong, Sarrià de Ter i Madremanya.

Sota la direcció artística de Pau Marquès i Pere Solés, el festival manté els seus principis fundacionals de programar nous valors de les arts escèniques catalanes al costat de figures consagrades, per acostar-los a les places dels pobles, buscant un ambient intimista i de proximitat. Si en les darreres edicions el festival havia sigut gratuït, aquest any -la crisi sembla que ha vingut per quedar-se- s'introdueix per primera vegada una entrada de 3 euros.

El dijous, 7 de juliol, a Vilablareix, actuaran: Leonmanso, Gromic, Cia La Corcoles, Estúpida Erikah, Jordi Bertran, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i David Julià. El divendres dia 8, a Quart, actuaran: Flamencoix, Claudio Parente, Josep Thió, Triol Elegance, Toni Cors, Andrea Motis & Joan Chamorro & Josep Traver i David Julià. I el dia 9, dissabte, a Sant Gregori: Nico Roig, Pau Vallvé, El Galliner, Godoy, Cris Juanico i David Julià.

El 14 de juliol, a Sarrià de Ter, actuaran Tom Hagan, Maria Mercè Roca, Obeses, Toni Albà, Max Sunyer Trio i David Julià. L'endemà a Campllong: Smoking Bambino, Ivette Nadal, Valentín Moya Trio & Lluís Gómez, El Galliner, Cia. Pere Hosta, Albert Pla i David Julià. El dia 16, a Madremanya: Pulpo Pop, Vicenç Villatoro, Eduard Canimas, Borja González, Peyu, Diego Corgés i David Julià.