Esports

Els psicòlegs demanen que es limiti l´accés a les apostes ´online´ des de casa

Proposen reduir els jocs
a locals autoritzats on es prohibeixi l'entrada a menors d'edat i ludòpates

 

ALACANT | EFE Professionals de la psicologia en matèria d'addiccions consideren que seria desitjable que no es pogués accedir des de casa o des de la feina als jocs d'apostes en línia. A causa del gran potencial addictiu d'aquests jocs, els experts consideren que el seu accés hauria d'estar exclusivament permès en locals autoritzats on calgués la identificació de l'usuari i la constatació de la seva majoria d'edat, segons va explicar el psicòleg de l'Associació Alacantina d'Afectats per Ludopatia, Antonio Castaños.
Garantir "la protecció efectiva" tant dels menors com de les persones que tenen prohibit o "autoprohibit" l'accés als jocs d'apostes és el principal objectiu d'aquest tipus d'associacions davant la nova Llei del Joc.
Aquesta legislació, publicada al BOE el passat 28 de maig, recull la necessitat d'elaborar un reglament de protecció de menors i d'altres col·lectius susceptibles d'adquirir hàbits d'addicció patològica per l'accés i ús dels jocs d'apostes en línia.
Segons Castaños, els professionals dels àmbits "preventiu i assistencial del joc patològic i les addiccions tecnològiques" haurien de participar en la redacció del futur reglament.
Segons el psicòleg alacantí, la idea d'impedir l'accés als jocs d'aposta "online" des de les llars previsiblement "no serà acceptada" per l'Administració.
Davant aquesta possibilitat, Castaños va demanar a les empreses que exploten aquest tipus de jocs que reforcin els controls d'edat dels seus usuaris i que eliminin els que tenen més gran potencial addictiu, com les escurabutxaques virtuals.
També va subratllar la importància d'establir un temps màxim de joc, així com períodes d'espera prolongats entre les apostes, i fixar una quantitat econòmica màxima que podria controlar-se fàcilment mitjançant targetes prepagament, com les usades en els mòbils.
El nombre d'usuaris que realitzen algun tipus d'aposta en línia a Espanya va augmentar l'any passat un 33 %, xifra que els experts miren amb "preocupació", perquè el pòquer i les apostes esportives comencen a ser "una moda" entre els joves, segons Castaños.
Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

Aquesta exposició al CaixaForum Girona ofereix una anàlisi de l'aparició i el triomf dels gèneres pictòrics en l'art flamenc i holandès dels segles XVI i XVII amb obres procedents del Museu de Ginebra.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


Cameron Diaz.
Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

La seva companya Selma Blair afirma que l'actriu és feliç i no tornarà a fer pel·lícules

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

La cartellera setmanal porta en català la cinta d´animació ´El regne de les granotes. Missió a...

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

Disney recupera el mític personatge de la mainadera màgica, 54 anys després de la seva estrena

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

L'últim film del director, «La forma del agua», està nominada en 10 categories als Oscars


Enllaços recomanats: Premis cinema