Jordi Gironès és un animador gironí que ha estat guardonat amb un Òscar de l´acadèmia de Hollywood, juntament amb l´equip amb qui treballava - Framestore- per la seva tasca com a animador a la pel·lícula The Golden Compass (La brújula dorada) dirigida per Chris Weitz, i també premiada amb un Bafta.

Un jove de Sarrià de Ter que va començar la seva formació audiovisual a l'ERAM de Girona i que ha aconseguit veure's reconegut com a professional, participant com a animador en conegudes pel·lícules de la indústria cinematogràfica com Las Crónicas de Nárnia 2: Las aventuras del príncipe Caspian, o Dónde Viven los Monstruos, arribant a treballant amb directors tan reconeguts com Spike Jonze o el que per molts és un altre mite, l'australià George Miller: el director de Mad Max. El 2010 Alfons Petit va publicar un reportatge sobre l'aventura de Gironès a l'estranger (dins la sèrie Gironins pel món).

La setmana passada Jordi Gironès va tornar a casa, de vacances, i va retrobar-se amb el que va ser la seva primera escola d'animació. Aquest cop, però, ja no era l´alumne «a qui no agradaven els llibres», sinó el protagonista d´una «conversa» que va reunir prop de 50 estudiants que van poder visionar material inèdit i conèixer, la seva experiència i trajectòria professional. Una trajectòria marcada per la digitalització i la convergència de mitjans.

Jordi Gironès va començar treballant al sector dels videojocs i va evolucionar cap a la indústria cinematogràfica, una evolució natural, on cada dia és més difícil separar cinema de videojocs. I és que més enllà del sector industrial, on els videojocs ja superen en xifres al cinema (a Espanya), les noves regles del joc - marcades per l'aparició d'internet - han fet que l'oferta formativa també es veiés afectada per aquesta tendència en la producció de continguts audiovisuals.

Divendres en Jordi xatejarà amb els lectors per explicar els seus nous projectes, parlar sobre el món de l'animació, el 3D i de passada reflexionar sobre el futur de la indústria audiovisual i dels videojocs.

Properament Diari de Girona publicarà una entrevista on reflexionarà sobre l'evolució de la indústria audiovisual i com la digitalització i les noves tecnologies afecten a models com el de Hollywood. Un altre protagonista de la indústria del cinema a qui afegir a la llista de gironins il·lustres com Isaki Lacuesta o Edmon Roch.