Benet XVI enviarà els seus missatges després de resar l'Angelus, així com tots els seus discursos més importants davant la comunitat cristiana, a través de la xarxa social Twitter. Així ho va anunciar ahir el responsable del dicasteri vaticà dedicat a la Comunicació Social, Claudio Maria Celli, en declaracions a Radio Vaticana.

"Encara hem de triar la data per començar el projecte, però hem decidit que sigui com abans millor, i ho està estudiant el Consell Pontifici per a la Comunicació Social", va asseverar Celli a l'emissora de ràdio.

A la xarxa social Twitter, va afegir, el papa també hi penjarà "les seves intervencions que faci a d'altres països, així com quan demani col·laboració, ajuda per a certa forma de necessitat o amb motiu de certes festes típiques del nostre calendari religiós, així com ho són el gran missatge de Nadal o el missatge de Pasqua", va explicar el responsable del dicasteri de comunicació.

Celli va afegir que s'ha obert a Internet el lloc web "Pope2you", que conté els missatges de Quaresma papals, subdividits en un total de 40 piulades. Consta de petites frases i està dirigit, essencialment, als més joves.

Un cop més, segons Celli, el papa demostra d'aquesta manera "la sensibilitat que li brinden les noves tecnologies de comunicació, així com a la comunicació de la seva paraula", va assegurar.

Va ser el passat 29 de juny de 2011 quan el papa va inaugurar el nou portal multimèdia del Vaticà a Internet, "News.va", amb un missatge a Twitter. Aquell va ser el primer cop que un pontífex va usar aquest mitjà de comunicació social, que ara es vol explotar més en profunditat retransmetent discursos i missatges.