Mil oracions als déus del bamboo és el títol d'una pintura de Pep Camps que ha estat escollida com a títol de la nova exposició a l'Espai contemporani del Museu d'Història de la Ciutat a Girona. En ella, es presenta una selecció d'obres que pretén mostrar diferents formes d'apropar-se a l'espiritualitat i religió des de la creativitat plàstica i visual amb les diferents tècniques utilitzades per artistes com ara Lluís Bosch Martí, Domènec Fita, Carlos Santos o Pere Vicens, entre d'altres.

La nova mostra del Museu d'Història de la Ciutat de Girona, que s'inaugurarà demà divendres 30 de març, es completa amb un seguit d'obres instal·lades en equipaments públics, com són la Biblioteca Just M. Casero i l'Espai Marfà.

Aquesta és la tercera de les exposicions del fons d'art contemporani municipal que s'organitza des del museu i estarà oberta fins al proper 8 de juliol. Les obres escollides formen part de la col·lecció d'obres més recent -des del 1979 fins al moment actual- i s'inclou en el programa d'exposicions del fons municipal d'art contemporani sota el nom d'Incursió.

L'exposició inclou obres dels artistes Lluís Bosch Martí, Narcís Costa, Quim Domene, Domènec Fita, Carme Gifreu, Josep Maria Oliveras, Josep Perpinyà, Joan Pujol Carandell, Carlos Santos i Pere Vicens.

Balanç positiu

Les anteriors exposicions del cicle han estat Incursió, 1991 que es va poder visitar a l'Espai Contemporani, al Centre Cultural la Mercè i a les Biblioteques Antònia Adroher i Just M. Casero de Girona -del 5 d'abril al 25 de setembre- amb un total de 1.962 visitants; seguida d'Espai de silenci, que es va poder veure del 21 d'octubre de 2011 fins al passat 4 de març, en aquest àmbit del museu però també a la Biblioteca Just M.Casero i l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana amb un total de 1.610 visitants.

La inauguració es portarà a terme demà a la una del migdia i anirà a càrrec del director del museu, Pere Freixas; la cap de serveis de Cultura i comissiària del cicle d'exposicions Incursió, Carme Sais, així com la presència dels artistes. El Museu d'Història de la Ciutat acull actualment les exposicions Grau - Garriga. In Memoriam, i la mostra multidisciplinària d'artistes joves La Cova.