Si cerques a Internet "Catalonia Sacra" trobaràs una proposta que et pot interessar. És una iniciativa de la Conferència Episcopal Tarraconense

(els bisbes de Catalunya), que proposa uns itineraris per donar a conèixer i facilitar l'accés a una bona part del patrimoni històric i artístic de les diòcesis de Catalunya. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de dos mil anys d'íntima vinculació entre

el cristianisme i la cultura, la identitat i l'espiritualitat del nostre país. Els objectius del projecte, per tant, aprofundeixen en la voluntat de comunicar l'immens valor del nostre patrimoni artístic i cultural, i conviden a conèixer-lo perquè sigui capaç de seduir per la seva bellesa i missatge. Concretament, es desitja:

- Donar a conèixer la naturalesa fonamental del nostre patrimoni, com a resultat de la inculturació de la fe cristiana a Catalunya.

- Ajudar el visitant a conèixer millor què creiem i què celebrem els cristians.

- Descobrir com Jesucrist, la Paraula feta carn, també s'ha fet art que comunica i parla des de la bellesa.

- Adonar-se de les arrels cristianes de Catalunya i de com la vida cristiana s'ha expressat en els diversos moments de la història, adaptant-se a les possibilitats de cada indret.

- Valorar el treball que l'Església ha fet durant segles per mantenir el patrimoni, sovint sense cap més ajuda que les aportacions dels fidels.

- Fomentar la consciència de la necessitat de conservar i protegir el patrimoni.

- Incrementar el nombre de visitants per disposar de recursos per al seu manteniment.

- Confeccionar una pàgina web activa sobre el patrimoni cultural de l'Església catalana i les seves activitats.

- Elaborar una oferta turística pròpia i coordinar-la amb les ja existents.

El projecte marc planteja l'acostament al patrimoni cultural mitjançant tres tipus de visites: a les catedrals, les rutes diocesanes i les rutes globals de Catalunya.

Visites a les catedrals: les catedrals, en la seva gran majoria, ja disposen d'un punt de recepció on acollir al visitant. La seva designació en el (...). (Extretdel Full Parroquial d'aquesta setmana).