Si els amors d'estiu són intensos, els que es viuen amb el paradís com a teló de fons encara ho són més. És per això que Klaus Menzel ho va tenir clar a l'hora de trobar el marc perfecte per a What about love, pel·lícula que es podrà veure al festival de Canes: "un paisatge romàntic, que des de qualsevol angle és perfecte per a una història d'amor". O el que és el mateix, el de la Costa Brava i Tossa de Mar, on José Coronado i Miguel Ángel Muñoz estan gravant des de divendres passat.

El repartiment és tan internacional com les localitzacions del film: també hi prenen part Andy Garcia i Sharon Stone, que han enregistrat la seva part als Estats Units, i la jove Marielle Jaffe, coprotagonista amb Muñoz d'una relació i un viatge que comença a Barcelona i acaba a Romania.

Sota l'atenta mirada de l'estàtua d'Ava Gardner de Tossa, la primera gran estrella que es va deixar seduir per l'encant de la població, Coronado apuntava amb humor que "molt malament ho hem de fer els actors perquè el plànol no aguanti en un lloc com aquest". La pel·lícula, que espera que "entri per la retina i que vagi directa al cor", es recolza en l'entorn per fer "que llueixi l'amor, sobretot en temps tan difícils com l'actual". Fent incís en què aquesta és una pel·lícula "molt difícil, perquè no compta amb efectes especials" sinó simplement amb la potència emocional, va apuntar el seu desig que els espectadors surtin de la sala "amb la pell de gallina".

What about love té prevista la seva estrena comercial al setembre de l'any vinent, i té l'objectiu segons Coronado "de fer que la gent plori d'alegria". En el mateix sentit es manifestava el seu fill en la ficció, Miguel Ángel Muñoz, que apuntava que aquesta és una pel·lícula "molt sentimental" el rodatge de la qual no voldria que acabés: "Feia molt de temps que no vivia quelcom tan emocionant", apuntava poc abans de manifestar la seva admiració per Coronado.

Dues famílies, dos mons

L'acció s'ha centrat aquests dies al nucli antic de Tossa, però en les passades setmanes ja s'ha fet un treball de localitzacions a Lloret (concretament als Jardins de Santa Clotilde, un altre entorn idíl·lic), Begur i Pals. I és que com apuntava la productora desde Gondola Films, "la part més bonica de la pel·lícula, la més romàntica i abans que arribi la tragèdia, és la que s'ha gravat aquí".

Precisament, José Coronado definia el director Klaus Menzel com "un esteta" que ha plantejat la pel·lícula a partir de dualitats: dos models de família (la llatina, unida i nombrosa; i l'americana, més freda i encarnada en el matrimoni Garcia - Stone); dues parts d'una relació; i dos països diferents per simbolitzar-les. El cineasta alemany resident a Califòrnia apuntava que aquesta mena de localitzacions "no es troben" als Estats Units. En la mateixa línia es manifestava la jove actriu protagonista, Marielle Jaffe, fascinada per l'entorn i per la possibilitat de compartir l'experiència "amb actors d'una trajectòria semblant".

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Tossa i el Patronat de Turisme de la Costa Brava es va voler destacar la importància que té per a la població que sigui l'escenari de projectes com el presentat ahir en roda de premsa; Gisela Saladrich es congratulava que "de la mateixa manera com ho va fer Ava Gardner, i com tantes persones anònimes cada any", ara sigui un nou equip de gravació el que està fent de Tossa un plató ideal.