L'autor francès Edmond Baudoin s'endinsa en l'univers de Salvador Dalí en un còmic publicat amb motiu de la gran retrospectiva que el Centre Pompidou de París dedicarà a l'artista a partir de demà i fins al 25 de març.

Baudoin (Niça, França, 1942) s'ha submergit amb els seus traços en l'univers de Dalí per iniciar amb l'artista un diàleg íntim, oferint a través dels seus dibuixos la visió personal d'un dels grans creadors del segle XX.

En aquesta immersió gràfica, Baudoin, considerat un dels més prestigiosos autors de còmic europeu, reflexiona sobre el pintor icona del surrealisme. El llibre, publicat per Astiberri, segueix la vida de Dalí de forma cronològica, però alternant dades claus del seu recorregut vital amb reflexions personals del dibuixant sobre el pintor i anècdotes de la seva infància.

Al llarg de les seves pàgines, l'autor intenta desxifrar els anhels i pors de l'artista així com els secrets dels seus quadres i de la seva extravagant personalitat.

D'altra banda, avui quedarà inaugurada la mostra de Dalí al Pompidou, la primera retrospectiva del figuerenc en més de trenta anys a la capital francesa. Des del 21 de novembre i fins al 25 de març aquells que visitin el major museu d'art modern de França podran admirar més de dues-centes peces, entre pintures, escultures, dibuixos i instal·lacions de vídeo, en les quals el geni surrealista "apareix integrat en la seva obra", ha dit la comissaria Montse Aguer.

"Dalí deia que saber mirar és una manera d'inventar", va recordar ahir la també directora del Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Gala-Dalí, qui creu que en aquesta mostra el pintor "provoca" a l'espectador perquè vagi "més enllà de la imatge frívola" i indagui en la seva obra.

Una estructura amb forma d'ou on es projecta un Dalí en posició fetal dóna la benvinguda al visitant a una retrospectiva que passeja per tots els aspectes de l'obra i la vida del pintor empordanès.