Cap de les teories que deien que ahir s'acabava el món o que començava una nova era s'ha complert. No obstant això, els somnis més catastròfics s'han concretat, en canvi, per als ciutadans del carrer en una pujada de la llum al gener al voltant del 3 per cent o en conèixer que el 45 per cent de les persones que es van quedar sense llar aquest any ho van fer després de perdre la seva feina.

Twitter, la passarel·la per intercanviar els missatges més diversos, va tenir, és clar, com a protagonista aquest fals mite de la fi del món i va ser tendència mundial amb l'etiqueta: "#TeEngañoComoLosMayas". "La fi del món s'ha suspès per problemes tècnics", "Et vaig prometre que t'estimaria fins a la fi del món i avui és aquest dia", "La NASA confirma que després del 21 de desembre és 22", van ser la prova que aquesta antiga profecia s'ha incorporat a les modernes xarxes socials.

Per a aquells que, sense construir-se un refugi antiatòmic, només per un moment es van poder preguntar quin rastre quedaria d'aquest planeta Terra si era cert que la destruiria un meteorit perdut per l'espai, potser han trobat la resposta en l'amor.

I com que somiar sol ser sinònim d'alguna cosa agradable, què millor que poder seguir somiant desperts que ens toca "la grossa" de la loteria de Nadal i no tornem a matinar, fer un cafè, portar els nens a l'escola o anar a la feina.

Mentrestant, els maies de Guatemala i Mèxic han estat marginats pels seus governs, que van organitzar festes del canvi d'era sense ni tant sols comptar amb els qui són hereus de la profecia.