ÚLTIMA HORA

Benet XVI apel·la a les obres de pau per afrontar l´´egoisme´ del capitalisme

El Pontífex defensa la voluntat pacificadora de l'home enmig del terrorisme i la criminalitat

 

ROMA | EUROPA PRESS El papa Benet XVI va apel·lat a la vocació "innata" de la humanitat cap a la pau enmig d'un món marcat per les "creixents" desigualtats, pel capitalisme financer, pel terrorisme i la criminalitat, durant la missa celebrada a la Basílica de Sant Pere amb motiu de la Solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu i coincidint amb la 46 Jornada Mundial per la Pau, que se celebra sota el lema "Feliços els qui treballen per la pau".
"Malgrat els focus de tensió i de contraposició causats per les creixents desigualtats entre rics i pobres, pel predomini d'una mentalitat egoista i individualista expressada per un capitalisme financer dissolut, i de les diverses formes de terrorisme i de criminalitat, estic convençut que les múltiples obres de pau de les que el món és ric, testimonien la innata vocació de la humanitat cap a la pau", va remarcar el Pontífex.
El Pontífex va subratllar que "el principi de la pau profunda -la pau amb Déu- està vinculada indissolublement a la fe i a la gràcia" de manera que "res pot treure-li als creients aqusta pau, ni tan sols les dificultats i els sofriments de la vida" sinó que "augmenten l'esperança, una esperança que no decep".
En aquest sentit, va apuntar que "el desig de pau és una aspiració essencial de cada home i coincideix en certa manera amb el desig d'una vida humana plena, feliç i aconseguida" pel que va assegurar que "l'home està fet per a la pau, que és un do de Déu".
Així mateix, Benet XVI va recordar que el tema del seu missatge per a aquesta Jornada de la Pau Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus! En el qual explica que aquesta benaurança de Jesús diu que "la pau és al mateix temps un do messiànic i una obra humana" perquè es tracta de "pau amb Déu vivint segons la seva voluntat. Pau interior amb un mateix, i pau exterior amb el proïsme i amb tota la creació".
D'altra banda, el Pontífex va evocar la pau interior de la Mare de Déu malgrat els esdeveniments imprevistos en la seva vida, no només el naixement del seu fill, sinó també el cansat viatge de Natzaret a Betlem, el no trobar lloc en l'allotjament , la recerca d'un refugi de fortuna a la nit i va afegirque Maria "no es va agitar" sinó que "considera en silenci el que succeeix i el guarda en la seva memòria i cor per reflexionar amb calma i serenitat".
En aquesta línia, Josep Ratzinger va animar a tenir com Maria aquesta pau interior "enmig dels esdeveniments de vegades tumultuosos de la història, als que sovint no es troba el sentit i desconcerten" perquè el fonament de la pau és el "contemplar en Jesucrist l'esplendor del rostre de Déu Pare" per tenir la mateixa seguretat que un "nadó experimenta en els braços d'un pare bo i omnipotent".

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Sharon Stone a «Instinto Básico».
Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

Sharon Stone, 25 anys després d'«Instinto Básico»

El film de Paul Verhoeven arriba al quart de segle amb la mateixa sensualitat amb què es va estrenar

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'


Enllaços recomanats: Premis cinema