El sector dels smartphone no para de millorar les seves xifres de vendes i els analistes consideren que en 2016 es podrien assolir els 1.000 milions de terminals venuts per any. En 2010 es van vendre 302 milions de smartphones, per la qual cosa les previsions auguren un increment del 230 per cent respecte al nivell de venda actual.

Els smartphones, amb el permís dels tablets, s'han convertit en els dispositius mòbils amb millors previsions de futur. Les seves dades de vendes augmenten dia a dia i la majoria dels usuaris que volen canviar de telèfon pensen en un smartphone com a primera opció. La varietat de fabricants i el descens de preus estan contribuint que els usuaris adquireixin aquest tipus de dispositius. Segons la consultoria Juniper Research, la venda anual de telèfons continuarà pujant i en 2016 podria arribar fins als 1.000 milions d'unitats venudes a tot el món. Els analistes asseguren que les companyies estan ajustant els preus, fent que els usuaris puguin adquirir smartphones més econòmics i amb noves prestacions. Les empreses podrien veure una oportunitat per plantar batalla oferint smartphones de baix preu als usuaris que no poden adquirir els models d'empreses com Apple.

A la baixada de preus també podria unir-se la potenciació del sector en mercats emergents que encara no han rebut aquest tipus de tecnologia de manera massiva. L'acord de Nokia amb Microsoft podria inundar mercats en els quals la companyia finlandesa ja domina en telefonia mòbil tradicional.

En 2010 es van vendre 302 milions de terminals, per la qual cosa si es confirma les prediccions el creixement del volum de vendes seria d'un 230 per cent.