El cantant britànic David Bowie ha llançat, el dia en què compleix 66 anys, un nou senzill i va anunciar un pròxim disc per aquesta primavera, de manera que posa fi a deu anys de silenci, han informat els mitjans britànics.

Where Are We Now? (On som ara?) És el nom escollit per al nou senzill de Bowie, ja disponible a iTunes, que el cantant va revelar als seus fans ahir a Twitter a través del seu compte oficial, @ DavidBowieReal.

"Feu un cop d'ull a la pàgina web, crec que tenim una gran sorpresa... Si és que encara no heu ensopegat amb això", va indicar en un tuit que deriva al seu lloc a Internet, que també ha estat renovat per a l'ocasió.

La reaparició de Bowie va agafar per sorpresa els seus fans, que en les primeres hores des de l'anunci han omplert de comentaris el videoclip de Where Are We Now? a Youtube.

Retirat dels escenaris des de 2006, quan va efectuar la seva última actuació en públic, les seves aparicions han estat tan escasses que no van trigar a aparèixer rumors sobre el seu estat de salut, sempre desmentits pel seu cercle més proper.

El videoclip del tema, escrit pel veterà músic, és obra de l'artista multimèdia Tony Oursler, on es pot veure la cara de Bowie projectada sobre un ninot mentre de fons apareixen imatges del temps que el cantant va passar a Berlín, abans de la caiguda del mur el 1989.

El senzill és un avançament del que podrà escoltar-se en el que serà el 23è disc d'estudi del cantant, The Next Day (El dia després) que sortirà a la venda al març, després d'una dècada des de la publicació de Reality.

Convidat als Jocs Olímpics

Bowie, considerat un dels músics més rellevants de les últimes dècades, va saltar a la fama a finals dels anys seixanta amb Space Oddity, coincidint amb l'any de l'arribada de l'home a la Lluna.

Des de llavors, la música de Bowie ha passat per totes les etapes musicals que han recorregut les últimes quatre dècades, experimentant amb el rock, el soul, el funk o l'electrònica.

L'última de les invitacions que va rebre per actuar en públic va ser per participar en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de 2012, però un desacord amb el director artístic de la gala, Danny Boyle, va fe cancel·lar finalment el projecte.