Fins a 104 del total de 168 obres que concorren a les diferents categories dels premis literaris Recull de Blanes provenen de Barcelona. Els premis es lliuraran diumenge en el decurs d'un dinar al restaurant Montferran. Catalunya participa als premis amb 136 obres, els País Valencià amb 18, i les illes balears amb 9. Les comarques gironines són origen de 17 obres, les tarragonines de 8 i les lleidatanes de 3. De Blanes provenen 4 obres. Des d'Europa s'han enviat 4 obres, una de Portugal, una de Suïssa, una d'Àustria i una de Bèlgica.

Per premis, el Joaquim Ruyra de narració té 50 obres a concurs, el Benet Ribas de poesia en té 55, el Josep Ametler de teatre, 39; el Rafel Cornellà-Joaquim Abril de retrat literari, 12, i el Salvador ?Reynaldos de periodisme, 12.

Els premis Recull de Blanes arriben aquest any a la seva 49a edició. Integren el jurat Vicenç Llorca, Vinyat Panyella, Salvador Roca, Francesc Robert, Josep Maria Ripoll i Miquel-Lluís Muntané. El jurat del premi de teatre també compta amb Joan Solana. Les 168 obres les han presentat 161 autors.