Tan genial com maleït. L'activitat artística de la darrera dècada d'Adrià Puntí ha estat molt controvertida. Des de l'aparició del celebrat disc Maria (2002), l'artista saltenc no havia presentat noves gravacions. Però el passat 29 de març va aparèixer un vídeo a Youtube amb un fragment del tema inèdit Incompletament Puntí que, sense publicitat prèvia, en només 4 dies, ja assoleix les 1.370 visualitzacions (dada d'ahir a la tarda). El vídeo, que mostra Puntí cantant en solitari al piano, informa lacònicament: "A la venda 18 d'abril de 2013. Amb DVD de regal".

El vídeo inclou unes declaracions en les quals l'exlíder d'Umpah-Pah assegura en un to vital que hi ha moments en què "pagaries per poder tocar".

Puntí ha anunciat recentment l'aparició per Sant Jordi del llibre Incompletament Puntí, una singular revisió als seus deu últims anys de carrera que inclou poemes, textos, lletres de cançons, dibuixos propis i també algunes obres del seu pare. El cantant treballa actualment amb el músic Quimi Portet per retornar amb un nou disc amb obra inèdita, encara sense data de presentació.

Puntí està considerat un dels genis de la generació d'artistes que van esclatar als anys 1990. El DVD "de regal" no és altre que la pel·lícula documental Adrià Puntí, de de Xavier Puig, Raimon Fransoy i Marcos Ruiz.