El Govern proposa a la UPC que retalli un 15% el sou als treballadors

29.04.2013 | 08:12

Les desavinences entre el rectorat de la UPC i la Generalitat han provocat que el rector de la universitat convoqui elecccions anticipades, a la vegada que el Govern proposa que els treballadors de la institució es retallin el sou un 15% per evitar acomiadaments.
El Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, va proposar ahir que els treballadors de la UPC es redueixin un 15% el sou i la jornada per tal d'evitar els més de 200 acomiadaments previstos inicialment en el pressupost del curs que ve. En un comunicat, Castellà "lamenta" la situació creada a la UPC arran de les protestes recents i de l'avançament de les eleccions al rectorat. Tot i així, reafirma la seva voluntat de trobar una solució pactada a l'important deute de la universitat però que tingui el "menor impacte social".
La Secretaria d'Universitats assegura que en tot moment ha volgut respectar l'autonomia universitària i no ha pretès condicionar cap mesura concreta, "més enllà del compliment dels objectius de sostenibilitat econòmica". Per això, la Generalitat demana a la direcció de la universitat que "treballi conjuntament" amb el Consell Social, convocat dilluns, per trobar vies de diàleg amb els agents socials que permetin evitar els acomiadaments, mantenint els ajustos pressupostaris. En aquest sentit, proposa una reducció de sou i jornada del 15%.
El rector de la UPC, Antoni Giró, va anunciar divendres que convocarà eleccions anticipades. "Un canvi de posició manifestat públicament ahir per la Secretaria d'Universitats i Recerca, obviant un acord que va ser signat a instàncies de la pròpia Generalitat, m'obliga a replantejar-me el meu compromís com a rector", assegurava.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema