Tornen els guerrers del Triumvirat

02.05.2013 | 07:27

El Triumvirat Mediterrani tornarà, aquest any, al format de dos dies i inclourà una trobada internacional de grups de recreació de guerrers de l'antiga Grècia (hoplites). En total, hi haurà una quarantena d'activitats en aquesta divuitena edició, amb les quals l'Escala fa la seva particular reculada en el temps al moment en què ibers, grecs i romans convivien en aquest territori.
Les activitats començaran l'11 de maig, amb Empúries com a escenari destacat, ja que la primera jornada comença amb visites teatralitzades romanes gratuïtes i demostracions i explicacions de com eren els guerrers, a càrrec dels grups que participen a la Trobada Internacional de Recreadors de l'antiga Grècia. En total, una seixantena de guerrers de grups de Catalunya, Espanya i França, participen en aquesta trobada biennal, aquest any a Empúries.
A la tarda del dissabte hi haurà noves activitats i, a més, també començaran les previstes al nucli antic de l'Escala. En aquest sentit, a partir de les 16 h es posa en marxa el mercat d'artesania i productes artesanals i a les 19 h es comença a muntar el campament militar romà de la Legió V Macedònica I Cohort II Centúria de Blanes, uns convidats habituals del Triumvirat Mediterrani.
Aquest any, l'exposició històrica es dedicarà a la medicina en l'època romana i es podrà veure al Museu de l'Anxova i de la Sal, on també hi haurà l'exposició del concurs de Fotografia del Triumvirat 2012. La inauguració coincidirà amb una conferència sobre l'Evolució de les armes i formes de combat dels grecs: mites i tòpics, a càrrec d'Eduardo Guillén, president del grup Athenea Prómakhos.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema