La cantant i actriu Anna Maria Agustí, coneguda artísticament per Nina, celebrarà enguany els seus 30 anys de carrera amb una gira que començarà demà a Girona amb un concert acompanyada de la GIOrquestra amb 22 músics, Joan Monné al piano i amb la col·laboració d'artistes convidats. El concert serà un recull de cançons de diferents estils, orquestrades pel mestre Joan Monné, en homenatge a les veus que han inspirat i guiat la cantant en tota la seva trajectòria.

Nina ha volgut començar la celebració dels seus 30 anys de carrera a Girona amb l'espectacle anomenat Nina 30 anys "perquè té una significació molt especial" i ho fa acompanyada de la GIOrquestra per la seva "il·lusió, professionalitat i empenta", va destacar la cantant en la presentació del concert.

Homenatge a la inspiració

Per als organitzadors la celebració dels trenta anys de trajectòria serà una producció "feta a mida" on Nina retrà homenatge a les veus que l'han inspirat i guiat durant tota la seva carrera artística. L'esdeveniment a Girona comptarà també amb la col·laboració d'artistes convidats, "companys de camí i de vida", que volen fer-li costat en un dia tan especial.

El concert serà demà a les 21h a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, i aquest serà el primer concert d'una producció que està previst que arribi a festivals i municipis importants del país.

Segons han destacat membres de la GIOrquestra, la veu és la protagonista del concert Nina 30anys, és el fil conductor que l'articula, l'instrument a través del qual s'organitzen vocalment estils diversos cantats en diferents llengües. Joan Monné ha estat el responsable de donar cohesió a la miscel·lània d'estils del concert mitjançant l'orquestració de peces que van des de la música brasilera, el jazz o el pop, i així ho asseguren els organitzadors en un comunicat.

En roda de premsa, Nina va reconèixer que per a ella és "molt especial celebrar els trenta anys de la seva carrera, a Girona, perquè tot i haver nascut a Barcelona es considera gironia d'adopcció", com ho era el seu pare, fill de Lloret de Mar, i perquè va ser "aquí on va donar las seves primeres passes". Segons la cantant, enguany celebra 30 anys d'ofici i no pas de carrera, perquè ella considera l'ésser cantant com "un ofici que treballa amb les emocions". Així mateix va agrair a la GIO la seva iniciativa "perquè tot això es fa per ells", ja que segons va destacar "no tenia previst celebrar els trenta anys de trajectòria". Nina va admetre que quan li van presentat el projecte va pensar que no era un moment propici, però que fins i tot això va ser una lliçó per portar endavant el projecte. "En aquest moment ens hem d'arromangar i fer coses per tirar endavant", va dir, i va destacar l'empenta i la il·lusió de la GIO, que ha fet una feina "fantàstica amb només un any".

Per la seva banda, el director de la GIOrquestra, Marcel Sabaté, va destacar la qualitat musical i humana de Nina, i va agrair la acceptació de l'artista de commemorar els seus trenta anys a Girona.