El festival Milestone Project Girona arriba enguany a la seva tercera edició, que tindrà lloc del 9 al 21 de juny a la capital gironina. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, consolidarà la seva proposta singular i transversal que busca fer arribar l'art de forma directa i sense intermediaris al ciutadà combinant diverses disciplines de l'art amb la reflexió sobre la nostra realitat. Ho farà potenciant l'art urbà, una de les propostes del festival que més bona acollida van tenir en les dues edicions anteriors.

Per això, a partir d'aquesta setmana s'obre de nou la convocatòria pública de cada edició per la cessió d'espais urbans que vulguin acollir les obres pictòriques de gran format dels millors artistes de Street Art- tant locals com internacionals- del moment.

Milestone Project vol comptar amb la complicitat de la ciuta?dania en forma de localitzacions que puguin ser embellides pels artistes convidats a aquesta tercera edició, esdevenint els llenços urbans d'obres tan emblemàtiques com l'enorme Cocollona pintada en la primera edició al carrer Bonastruc de Porta, i que ja forma part del patrimoni artístic de la ciutat.

Aquestes parets seran l'objectiu d'alguns dels millors exponents de l'art urbà internacional, que treballaran al carrer de manera simultània i a la vista del públic, que va veient com van creixent les obres, exclusives pel festival. En l'edició 2013, per exemple, van passar per Girona artistes com Erica il Cane, Blu, Cyop&Kaf o Momo, exponents consolidats de l'art públic contemporani.

En les dues ocasions anteriors Girona ja va respondre molt positivament a la crida, i per tant enguany l'organització de l'esdeveniment confia a repetir l'èxit de resposta de les edicions precedents, en les quals es va superar amb escreix el nombre d'emplaçaments necessaris per dur a terme les accions pictòriques.

Accions al carrer

A més, una de les novetats per a aquesta nova edició serà la incorporació d'una secció d'acció de carrer que donarà protagonisme a les instal·lacions mòbils i que implicarà de manera més directa i activa el públic.