Premi per la restauració del claustre romànic de Sant Daniel i les Cases Pati de Celrà

Els Premis d'Arquitectura del Col·legi de Girona també han premiat la Casa GG de Camallera

06.06.2014 | 20:24

El jurat de la 17a edició dels premis que atorga la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha guardonat el treball de restauració del claustre romànic del monestir de Sant Daniel de Girona, obra de Josep Pla de Solà-Morales, així com les Cases Pati de Celrà, de Ramon Bosch i Elisabet Capdeferro, amb dos Premis Arquitectura 2014. El tercer treball premiat ha estat el projecte Casa GG de Camallera, de Sergi Serra i Marta Adroer, mentre que en la categoria de Premi Jurat de la Indústria ha quedat desert. En total, s'han rebut 62 projectes aspirants, dels quals 31 van ser preseleccionats pel jurat. La cerimònia s'ha fet aquest vespre i s'ha inaugurat l'exposició.

La Casa GG de Camallera, obra de Sergi Serra i Marta Adroer, s'ha endut el Premi Arquitectura 2014 mentre que en la categoria de Premi Jurat de la Cultura, atorgat per representants del món cultural, social i industrial, el guardonat ha estat el treball de restauració del claustre romànic de Sant Daniel de Girona, obra de Josep Pla de Solà-Morales. El Premi Jurat de la Indústria s'ha declarat desert davant una selecció "molt plural i equitativa" que ha fet impossible que el jurat -format per empresaris, professionals de la tecnologia i la universitat- pogués atorgar un únic premi.

En l'edició d'enguany també s'ha dedicat una menció especial a 'Captura d'un instant' en el marc del Girona Temps de Flors, de Cristina Masferrer, Gustavo A. Torres i Èlia Clemente; i quatre finalistes als projectes Les línies de l'aigua, de l'Equip ESPAIsatge; MOSCA, de Pau Sarquella i Carme Torres; la Rehabilitació i conversió d'habitatge en Bed&Breakfast Can Bo de Pau a Salt, de Montserrat Nogués i Manel Bosch; i la Casa Entremurs a Olot, de RCR Aranda Pigem Vilalta arquitectes.

L'acte de lliurament, que s'ha fet a la seu del COAC a Girona, ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat,Santi Vila; el president de la Demarcació de Girona del COAC, Frederic Cabré; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació
de Girona, Joan Giraut; del director de Banca d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch, i dels arquitectes Eduard Callís i Bàrbara Balanzó, membres del jurat d'enguany.

Els premis tenen com a objectiu premiar la bona arquitectura que es fa a la demarcació de Girona. Segons els seus impulsors, un any més es confirma que, que tot i la situació de crisi, el sector gaudeix d'un bon estat de salut. Segons el president de COAC, Frederic Cabré, "després de 17 anys, els premis d'arquitectura de Girona segueixen essent l'evidència de la gran qualitat de l'arquitectura del nostre entorn".

Tots els projectes seleccionats queden recollits en una exposició que ha estat comissariada pels joves arquitectes M.Clara Riera, Pere Fina i Albert Bosch. El projecte expositiu classifica per tipologies els trenta-un seleccionats i, simulant l'art japonès de l''origami, de l'agrupació en resulta un joc volumètric de cartró, material únic de la mostra.

El Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona compten amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Obra Social de 'la Caixa', Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes, Iguzzini, Diari de Girona, Hermandad Nacional de Arquitectos, Rebujent, El Punt Avui, l'Hotel Ciutat de Girona, Inbento, Ormodesign, i La Selva.

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema