Cada vegada més treballadors alemanys es mostren a favor de la presència de gossos a l'oficina per reduir l'estrès, alhora que augmenta també la disposició entre els treballadors a acceptar aquests animals de companyia en el lloc de treball, en vista dels beneficis que aporten. Aquesta és la principal conclusió del primer estudi representatiu sobre el tema "gossos a la feina" realitzat pel portal demoscòpic Statista, com va destacar ahir, en declaracions a Efe, el president de l'associació "Gos d'oficina", Markus Beyer. .

Segons l'enquesta, encarregada per la xarxa social per a professionals Xing, el 53% dels empresaris no rebutja explícitament un animal domèstic a l'oficina, mentre el 28% dels empleats considera que les mascotes haurien d'estar permeses en el lloc de treball. A més, més d'un terç dels 1.004 enquestats considera que els caps guanyen en atractiu en permetre la presència de gossos a l'oficina, mentre que 4 de cada 10 empleats estan convençuts que tenir el millor amic de l'home en el lloc de treball redueix l'estrès i té efectes relaxants.

Un gos a l'oficina, cosa que ja permeten diverses empreses alemanyes, no té només efectes beneficiosos sobre l'amo de la mascota, sinó també sobre la resta de companys de treball, que s'animen a acariciar l'animal i contribueixen a generar un clima de "bon humor", va recalcar Beyer. "A més estrès continuat, major possibilitat de patir 'burnout'. Un gos, en aquest cas, realment pot ser de gran ajuda", assegura aquest entrenador professional de gossos en referir a la Síndrome de Desgast Professional (SDP).

Segons Beyer, "les persones alliberen oxitocina -l'anomenada també hormona de l'amor o hormona de la Unió- quan estan en contacte amb un gos, i viceversa". Estudis científics internacionals, va assegurar, han demostrat que un gos a la feina contribueix significativament a reduir els nivells d'estrès entre els empleats en afavorir l'alliberament d'oxitocina, que redueix l'excessiva producció de les hormones de l'estrès, cortisol i insulina. També la Federació Protectora d'Animals alemanya està convençuda que un animal a l'oficina pot resultar beneficiós.