Un curtmetratge que explora dues maneres de viure una experiència terrorífica es va erigir ahir en el gran triomfador de la quarta edició de l'Acocollona't, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona. 24 horas con Lucía, del director mallorquí Marcos Cabotá, es va emportar el Primer Premi de la Secció Oficial, dotat amb 500 euros, així com el Premi del Públic, en l'acte de clausura del festival que es va portar a terme ahir al vespre al Cinema Truffaut de Girona.

Aquest curtmetratge, de 15 minuts de durada, narra la hilarant història d'un matrimoni que veu alterada la seva rutina quan, de cop i volta, la dona és posseïda pel dimoni. Davant d'aquesta situació, el marit demana ajuda a un sacerdot expert en exorcismes, però aquest li demana que aguanti 24 hores, abans no arribin els experts enviats pel Vaticà. En aquest període, l'home descobreix que la nova situació difereix, en certa manera de forma positiva, d'una vida matrimonial marcada pel caràcter d'una esposa de mentalitat molt conservadora i valors estrictes.

El jurat, format en aquesta edició per Jordi Romero, Alicia Albares i Jordi Forcada, va atorgar el segon premi al curtmetratge Eladio y la puerta interdimensional, de María Giráldez i Miguel Provencio. La sorprenent història fantàstica protagonitzada per Celso Bugallo i Fran Perea va emportar-se el guardó dotat amb 300 euros.

Pel que fa a la secció Acocoexprés, una de les novetats destacades d'aquesta edició, i en la qual vuit directors van realitzar un curtmetratge en tan sols 24 hores, el jurat format per Miquel Casals, Ignasi Arbat i Miguel Ángel Izquierdo, va decidir premiar (ex-aquo) Josep Maria Gonzàlez, per El Psiquiatra, i Marcos Fernandez, per Detrás de ti. Els dos realitzadors es reparteixen així un guardó dotat amb 300 euros. El segon premi d'aquesta secció, dotat amb 100 euros, va recaure en Marc Batllorí i Xevi Bras, pel curtmetratge Amb la mosca al nas.

Alta participació

Segons van informar ahir els organitzadors de l'Acocollona't, enguany s'han rebut més de 200 treballs procedents d'arreu del món, dels quals se'n van seleccionar una vintena. Els responsables d'aquesta mostra cinematogràfica, que s'ha fet un lloc en l'agenda cultural d'aquestes dates, es van mostrar satisfets per l'augment d'afluència de públic, en les projeccions que s'han portat a terme als cinemes Albèniz Plaça.

Amb aquestes xifres a la mà, des del festival es creu que s'ha demostrat que "l'acceptació per la temàtica de terror i fantàstic va creixent" a la ciutat de Girona. Cal destacar la qualitat dels treballs que s'han pogut veure en les projeccions, amb títols que, abans de passar per Girona, ja s'han fet amb diversos premis a nivell estatal. Macabro hallazgo, de ?Mi?guel Peirotti, Paraíso Beach, de Biktor Kero, Mirage, de Iker Maidagan i Dana Terrace o Alexia, d'Andrés Borghi, han estat alguns dels films més valorats per part dels espectadors que han assistit a les projeccions d'aquesta edició.

L'èxit de la "Zombie Walk"

La tercera edició de la Zombie Walk, celebrada la nit de divendres, va repetir l'èxit de els anteriors, convertint-se en una altra de les cites ineludibles en el calendari de Fires. Segons els organitzadors, enguany van ser prop de mig miler els "morts vivents" que van emplenar les escales de la Catedral de Girona.

Tot i la coincidència amb el Corremosques -una altra de les noves tradicions populars que s'ha imposat en les festes de la ciutat de Girona- van ser molts els gironins que van acudir a la seva cita amb una desfilada que segueix causant impacte entre els vianants.