La proposta d'investigació S'Agaró i l'arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d'Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani; presentat per José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo, ha guanyat el 3r Premi Jordi Comas de Recerca Local que convoca l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, dotat amb 3.000 euros i la publicació en format de llibre.

El projecte proposa un estudi del conjunt arquitectònic i urbanístic de s'Agaró, centrant-se en el rol que hi va jugar Rafael Masó en el seu disseny i execució, que remet a les experiències arquitectòniques innovadores de l'Europa del moment, per esdevenir "una de les poques experiències exitoses de ciutat-jardí del país, i l'exemple més ben conservat en l'actualitat", diu l'Ajuntament en un comunicat.

El projecte també pretén identificar els elements noucentistes amalgamats amb altres tendències estilístiques, i estudiar-ne el resultat final en l'aspecte estètic i funcional, i la seva inserció paisatgística. Els responsables del projecte són dos joves investigadors vinculats a la Universitat Rovira i Virgili. José Javier Guidi és llicenciat en Història i Màster en Arqueologia Clàssica, i Sílvia Gómez és llicenciada en Belles Arts i Màster en Creacions Artístiques: Realismes i Entorns.