El Papa defensa que les dones siguin "protagonistes" i no convidades a l'Església

08.02.2015 | 00:00

El papa Francesc va advocar ahir perquè l'Església Catòlica engegui criteris que afavoreixin que les dones se sentin protagonistes i no convidades quan participin en la vida social i eclesiàstica.
Així ho va manifestar durant una trobada al Vaticà amb membres del Pontifici Consell de la Cultura, que va concloure aquest dissabte la seva assemblea plenària sota el títol La cultura femenina: igualtat i diferència.
"El tema que han triat és important, i ja en altres ocasions m'hi he referit i he convidat a aprofundir-hi. Es tracta d'estudiar criteris i modalitats noves perquè les dones se sentin, no convidades, sinó plenament participants en els àmbits de la vida social i eclesial. Aquest és un repte impostergable", va indicar.
Jorge Bergoglio va dirigir aquest missatge als "pastors de la comunitat cristiana, però també als laics que participen en la cultura, l'educació, l'economia, la política, en el món laboral, en les famílies o en les institucions religioses".
El bisbe de Roma va lloar que "des de fa algun temps s'està deixant enrere, almenys en les societats occidentals, el model de ?subor?dinació de la dona a l'home" i va aplaudir que s'hagi superat al mateix temps "el model de la mera igualtat, aplicat mecànicament la igualtat absoluta".
El màxim representant de l'Església Catòlica va asseverar que existeix un "nou paradigma" que és "el de la reciprocitat i l'equivalència en la diferència", és a dir, aquell que defensa la complementarietat de l'home i de la dona.
Tot i així, va afegir Bergoglio, queda feina per fer perquè existeixen encara "moltes formes d'esclavitud, de mercantilizació i de mutilació dels cossos de les dones" al món.

Crida general
En aquest sentit, el papa Francesc va fer una crida general en la qual va demanar compromís per "derrotar aquesta forma de degradació que redueix les dones a un mer objecte de venda en diversos mercats".
El pontífex argentí va concloure la seva intervenció tot destacant el paper "insubstituïble" de la dona en la família i va advocar perquè es potenciï "la presència eficaç de les dones en els àmbits de l'esfera pública", afavorint alhora que puguin "dedicar atenció preferencial i del tot especial en i per a la família".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema