John Tribe, editor en cap de la revista Annals of Tourism Research-una de les publicacions acadèmiques més prestigioses en Turisme- va impartir la setmana passada un seminari a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. La visita del doctor John Tribe s'emmarcava dins del seminari organitzat des de la coordinació del Doctorat de Turisme de la Universitat de Girona.

En el seminari celebrat els dies 20 i 21 d'abril a la Facultat de Turisme de la UdG, John Tribe, professor a la University of Surrey i cap de redacció de la revista Annals of Tourism Research, va aconsellar als assistents sobre les diferents maneres com s'hauria d'actuar per aconseguir publicar articles acadèmics en publicacions de renom.

Originalitat i rigor

Tribe va centrar el seu discurs en els criteris que es tenen en compte per a l'acceptació d'articles a la revista de la qual ell és editor, l'Annals of Tourism Research. No en va, el seminari pretenia ser un fòrum de discussió sobre la recerca científica i sobre com publicar en revistes d'impacte. A grans trets, el conferenciant va destacar l'originalitat i el rigor que han de tenir els estudis, així com la contribució del treball presentat a la recerca en el camp del turisme.

A més, Tribe va destacar que els treballs han de tenir una visió crítica. Per aconseguir uns bons resultats, cal buscar i trobar els punts centrals del tema estudiat, com també tenir en compte estudis similars realitzats recentment.

Finalment, pel que fa al títol del treball, va remarcar que aquest ha de ser acadèmic, informatiu, creatiu i concís.

La revista Annals of Tourism Research és una de les publicacions acadèmiques més prestigioses en Turisme. Està posicionada en el número 1 en el rànquing del JCR, amb un factor d'impacte en els últims 5 anys de 3,216.