L'artista pintor colombià Duván López ha obert una galeria d'art al turístic carrer de la Força de Girona, en principi dedicada exclusivament a la seva pròpia obra.

La Galeria Duván, que va quedar oberta al públic coincidint amb Temps de Flors, tindrà el proper 20 de juny un acte inaugural al qual ha confirmat l'assistència la cònsul de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis.

Duván López, que ha fet exposicions a diferents ciutats del món, va néixer l'any 1954 a la localitacat colombiana de Quimbaya. Entre el 1998 i el 2008 va treballar a la seva casa-taller de Barcelona. Després es va instal·lar a Besalú. El 2009 va promoure el Maqui Museo de Arte de Armenia y del Quindío, a Colòmbia, on té obra dels seus 25 últims anys com a artista. El 2012 va veure la llum el seu primer llibre d'art i dels seus poemes inspirats en viatges pels Parcs Naturals de Colòmbia.

A la seva pàgina web (duvanelpintor.com) es pot comprar obra seva a uns preus que oscil·len entre els 35 i els 600 euros.

Duván López és autor d'una instal·lació al Passeig Fluvial de Besalú, una Cadira per la Pau, una escultura en ferro corten que es retalla sobre el paisatge del pont romànic de la vila. L'artista té quatre cadires. A més de la de Besalú, en té una altra a la Fundació Vila Casas de Palafrugell i dues a Colòmbia.

"La meva obra té a veure amb la llibertat que dóna el saber. Sóc conscient de la fal·làcia de l'època en la qual per fortuna visc; en aprendre del treball, aprenc sobre mi mateix. Sóc hereu de la història i sóc història", escriu l'artista al seu web.