L'avió Solar Impulse II va aterrar divendres a les illes Hawaii, en territori dels EUA, després d'un vol de cinc dies sobre el Pacífic que aconseguia batre el rècord mundial de distància per un avió propulsat per energia solar, i es va convertir a més en el tram més llarg d'aquest tipus tripulat en solitari.

L'aparell solar va aterrar a l'aeroport de Kalaeloa, a Hawaii, a les 05.55 hora local, després de 120 hores de vol, un total de cinc dies i cinc nits des que es va enlairar la matinada de dilluns de Nagoya, al Japó. Dins la volta al món que va iniciar l'avió al març, la travessia del Pacífic es considerava l'etapa més difícil, a causa de la inestabilitat meteorològica i la gran distància de vol, que supera la suma dels sis trajectes anteriors, en els quals es van alternar els pilots suïssos André Borschberg i Bertrand Piccard.

Borschberg, a qui va correspondre aquest tram, va aterrar cinc minuts abans del previst amb la bateria solar de l'avió carregada un 27% i després de recórrer 8.253 quilòmetres. "Estic entusiasmat. He escalat una altitud equivalent a la muntanya Everest cinc vegades sense gaire descans", va escriure al web del projecte que ell va crear amb Piccard. Borschberg va batre el rècord de vol més llarg en solitari en un avió propulsat per energia solar, que tenia fins ara el nord-americà Steve Fossett, que el 2006 va volar 76 hores seguides al Virgin Atlantic Global Flyer.

Per la seva banda, Piccard va dir que "aquest vol oceànic a Hawaii demostra que existeixen les solucions tecnològiques per fer volar un avió dia i nit sense combustible, i hi ha potencial per usar aquestes tecnologies eficients en les nostres vides diàries i estalviar energia per reduir les emissions de CO2".

L'avió solar s'alimenta amb més de 17.000 cèl·lules solars i pretén recórrer 35.000 km sense combustible per conscienciar sobre l'ús d'energies netes. El proper tram de l'avió el pilotarà Piccard, que es dirigirà a Phoenix, al sud dels EUA. La següent parada serà una ciutat encara per determinar del centre dels EUA, i l'onzè tram del vol de Solar Impulse II es dirigirà a Nova York. A continuació, viatjarà a una destinació d'Europa o del Nord d'Àfrica. L'últim vol portarà l'aeronau a Abu Dhabi, ciutat des de la qual va iniciar la volta al món.