Fa uns dies comentàvem que l'Aplec hauria de ser la Festa Major de la Sardana en cada localitat. En alguns llocs així esdevé, com el cas de Ripoll, que complementa llur Aplec amb audicions i un concert.

El concert inicia aquest cap de setmana sardanista, tindrà lloc avui, als Claustres del Monestir de Santa Maria, a les 10 de la nit amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la soprano Laia Frigolé, a destacar que hi haurà un record especial per a Enric Morera, en complir-se enguany els 150 anys del seu naixement.

Demà dissabte, una ballada de sardanes a la tarda. L'Aplec de diumenge, és dedicat a la compositora M. Teresa Monclús Marqués, si bé nascuda i formada a Barcelona fa una pila d'anys que resideix al Ripollès, concretament a Sant Pau de Segúries i té una gran estima per aquesta comarca, d'ella s'estrenaran dues sardanes: Comarca del Ripollès i Batecs del cor.

Les cobles assistents seran: Bellpuig Cobla, Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L'escenari el passeig Ragull, a partir de les 10 del matí, on hi haurà una degustació d'embotits i vi. A migdia, un dinar de germanor, per seguir a les 4 de la tarda amb les audicions. Un complet cap de setmana, que Ripoll cada any ens ofereix en ple mes de juliol.

sardanes a ceret

La població de Ceret, al Vallespir, celebra, aquest cap de setmana el 58è Festival de la Sardana. Tres dies en que la Sardana serà la protagonista dins la vila. Avui comencen els actes amb una ballada a la plaça Picasso, a les 9 del vespre. Demà dissabte l'Aplec a la plaça del barri a partir de les 10 del matí, a la nit a les Arenes Concurs de Colles. Diumenge, ballada de sardanes al matí i Concert de Música de cobla a la nit. Tot un ventall d'activitats relacionades amb la sardana que cada any viu aquesta xamosa vila de la Catalunya Nord.

la sardana de l'any

Un any més s'engega una nova edició del concurs La Sardana de l'Any. En aquesta ocasió el concert final se celebrarà a Andorra la Vella el dissabte 7 de maig de 2016. Tots els autors poden presentar un màxim de dues sardanes, però els integrants del Top 15 (autors més interpretats durant el 2014), podran triar quina sardana prefereixen ja que anirà a les eliminatòries sense passar el procés de selecció.