Una nova edició de les beques Pis Amic es posa en marxa a la UdG

L'estada a la residència universitària RESA és completament subvencionada per als estudiants que participin a la iniciativa solidària

21.07.2015 | 15:24
Una iniciativa per afavorir la vida independent de les persones amb síndromede down.

La Universitat de Girona (UdG), juntament amb la Fundació Astrid 21 i la residència universitària Campus Montilivi de RESA, han posat en marxa una nova convocatòria, la sisena, de les Beques Pis Amic, una iniciativa per afavorir la vida independent de persones amb la síndrome de down i discapacitat intel·lectual de caràcter lleu o moderat.
Les beques contemplen la subvenció total de l'estada a la residència universitària Campus Montilivi de RESA i l'obtenció de 6 crèdits d'activitats solidàries. Els estudiants universitaris que s'hi vulguin acollir tenen temps fins al proper dia 25 de setembre per demanar-ho.
El Pis Amic de la residència universitària Campus de Montilivi, és un pis subvencionat d'aprenentatge, per al curs 2015-2016, que serveix perquè dues persones que provenen de la Fundació Astrid 21 experimentin de primera mà i durant tres mesos el que significa emancipar-se de la llar familiar, compartint pis amb dos estudiants de la Universitat de Girona.

Un pont a l'emancipació
Aquesta experiència servirà de pont per la seva emancipació, perquè cada jove acabi decidint com voldrà viure en un futur immediat, amb la família, amb amics, amb la parella o sol.
Durant tres mesos, compartiran pis amb dos estudiants universitaris, rebent sempre el suport necessari per part dels professionals de la Fundació.
Montse Castro, delegada del rector per a persones amb discapacitat, explica que el projecte vol ser un pas més cap a la inclusió, pretén «trencar el clixé de que les persones amb discapacitat intel·lectual no poden viure soles o no poden conviure amb persones que no tinguin discapacitat».
Així mateix, remarca que «per als estudiants universitaris també és una experiència solidària i de vida única», perquè donen suport als seus companys de pis, comparteixen les tasques de la llar, estableixen rutines conjuntament i s'ajuden mútuament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema