Un francès farà un viatge fluvial tancat en una ampolla gegant

07.08.2015 | 07:26
Poincheval pensa remuntar durant dos mesos el Roine dins l´ampolla.

L'artista francès Abraham Poincheval és un assidu a les immersions extremes que ja sap el que és viure dues setmanes al ventre d'un ós, travessar França en rigorosa línia recta, sobreviure vint dies com un talp que excava un túnel o aïllar-se en la foscor total d'una caverna durant 120 hores. Ara es prepara per un excèntric periple fluvial que té molt de literari i encara més de tangible: durant dos mesos i mig remuntarà 500 quilòmetres del Roine a bord d'una ampolla de vidre de 6 metres de llarg per 2 d'ample.
«M'agrada entrar a les coses i viure-les des de l'interior, on es confon la frontera entre la realitat i el somni», ha explicat l'artista després de superar un període d'aclimatació en el seu particular navili. Transformat en un missatge humà a l'interior d'una ampolla, Poincheval (Alençon, 1972) ha estat establert durant deu dies a Port-Saint-Louis-du-Rône, a la Costa Blava francesa, separat del món per una superfície transparent de 5 mil·límetres de gruix.
«La gent s'acostava a l'ampolla, atrets per aquest objecte col·locat a la vora del mar com una càpsula espacial», resumeix l'artista, que habitualment viu i treballa a Marsella. Un artesà d'aquesta ciutat va fer la casa-ampolla a partir dels dissenys del mateix Poincheval: el tap serveix de respirador i porta d'entrada a un habitacle amb queviures, un llit, bombones d'aigua i captors solars per generar energia i ventilar el seu interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema