Misión imposible. Nación secreta, cinquè lliurament de la saga que protagonitza Tom Cruise, ha aconseguit aquest passat cap de setmana a Espanya una taquilla de 1,6 milions d'euros, xifra que col·labora en el rècord històric acumulat per la pel·lícula, que ja supera els 110 milions (121 milions de dòlars) a tot el món.

La cinta, que ha estat la més vista a Espanya aquest cap de setmana amb 235.000 espectadors, segueix així el seu recorregut després d'haver collit xifres similars a cada territori on s'ha estrenat, amb un rècord de recaptació de la franquícia en altres 31 països i la millor obertura d'una pel·lícula de Tom Cruise en 27 d'ells.

Segons ha informat Paramount Pictures Spain, productora i distribuïdora de la pel·lícula, la saga suma a tot el món una recaptació de 242.362.000 euros, a l'espera de la resposta del públic en mercats clau per estrenar com la Xina, França, Itàlia o Brasil.

Amb direcció i guió de Christopher McQuarrie, la cinquena entrega de la famosa saga compta amb la producció de JJ Abrams, a més de Tom Cruise, que torna a posar-se en la pell de l'agent Ethan Hunt per enfrontar-se, al costat dels seus companys de l'agència ultrasecreta IMF, a The Syndicate (El Sindicat).