Cinema, documentals i curtmetratges tornaran, a partir del mes de setembre, a omplir d'activitats el Museu del Cinema de Girona. Després de l'habitual descans estival, el museu reprendrà la seva activitat habitual amb la projecció, el dijous, 3 de setembre, del film The Forecaster (El visionari. L'home que preveia l'economia mundial), dins del cicle "El Documental del Mes", coorganitzat amb Paral·lel 40.

La producció de l'alemany Marcus Vetter viatja fins a la dècada dels 80 per explicar la història de Martin Armstrong, el consultor de finances que va dissenyar un model de predicció basat en el número pi. La seva reputació va fer que els banquers més poderosos de Nova York el convidessin a formar part d'un grup per manipular les tendències dels mercats. A finals dels 90, l'FBI va requisar-li els ordinadors i el va acusar d'haver estafat 3.000 milions de dòlars. Va passar set anys entre reixes. Les autoritats volien evitar que fes públic l'esquema piramidal en què s'ha basat el deute mundial durant dècades. Les prediccions d'Armstrong fa anys que indiquen que l'1 d'octubre de 2015 hi haurà una crisi del deute que trasbalsarà l'economia mundial.

L'activitat al Museu del Cinema seguirà el dijous,17 de setembre, amb una nova sessió del cicle "Parlem de cinema?", en què es projectarà el clàssic de 1976 Taxi Driver, de Martin Scorsese. Com és habitual, aquesta activitat comptarà amb la presentació i un debat que aniran a càrrec del crític de cinema del Diari de Girona Pep Prieto.

Molts curtmetratges

La segona quinzena del mes tindrà com a gran protagonista el curtmetratge. El dimarts 22 es presentarà al Cinema Truffaut, en un acte organitzat pel Museu del Cinema i l'Ajuntament de Girona, la presentació del curtmetratge Revolution IV (Fighting with robots), projecte realitzat pels alumnes del taller "Cinema i Acció". Durant el mes de juliol 18 nois i noies es van convertir en directors, guionistes, productors,

actors i editors. Amb l'ajuda de professionals que els van ense?nyar els secrets del setè art, van realitzar el curtmetratge que s'estrenarà en aquesta sessió especial.

La tercera entrega de curtmetratges arribarà el dijous, 24 de setembre, amb una sessió especial del cicle "En curt", on es projectaran tres dels treballs que es van poder veure l'any passat dins l'Acocollona't (Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona). En concret, en aquesta sessió es podran veure l'aclamada comèdia terrorífica 24 horas con Lucía, amb la qual Marcos Cabotà es va proclamar guanyador de l'última edició del certamen, Eladio y la puerta interdimensional, de María Giráldez i Miguel Provencio, i Dirty Dishes, de Francesc Rosado.

Per tancar el mes, el Museu del Cinema acollirà, el dimecres, 30 de setembre, la presentació de la ficció documental La meva illa. Es tracta d'un curtmetratge experimental amb el qual el seu director, Pere Solés, converteix una illa en la metàfora del pas al més enllà, l'assoliment de la llibertat absoluta i el trencament dels lligams amb tot per tornar a ser un mateix i autèntic sense prejudicis.

Com és habitual, totes aquestes activitats seran obertes a tothom, amb entrada gratuïta.