El popular artista urbà Banksy podria estar preparant un misteriós espectacle anomenat Dismaland, una versió satírica del parc temàtic Disneyland, segons recollien ahir els mitjans de comunicació britànics. Unes estructures enormes situades en una àrea abandonada de Somerset, una zona costanera de l'oest d'Anglaterra, han suscitat especulacions sobre la preparació d'un possible espectacle del misteriós grafiter, que podria estrenar-se demà divendres.

Un castell, un molí de vent i un cavall de metall es troben entre les obres d'art que han aparegut en el lloc que ocupava una antiga piscina i unes instal·lacions d'oci a l'aire lliure, que van tancar l'any 2000. Richard Jones, l'editor del llibre sobre l'artista titulat BanksyBristol: Home Sweet Home, va explicar a l'emissora britànica BBC Radio Bristol que tot apuntava que «un gran espectacle de Banksy es portaria a terme» en les instal·lacions abandonades.

«Té tots els ingredients per ser una estratagema de Banksy», va apuntar Jones, que a més va afegir que s'anomenaria «Dismaland, una altra manera de veure Disneyland. Un dels temes que Banksy tracta sobre el consumisme i el gran somni americà».

L'artista misteriós

Banksy és un artista urbà mundialment conegut i envoltat de misteri, del qual es coneixen poques dades sobre la seva biografia, i que deu la seva popularitat als seus satírics dibuixos que denuncien diversos dels problemes de la societat actual i el capitalisme.