El 66% dels nord-americans té una opinió «favorable» o «molt favorable» del papa Francesc, que visitarà el país a finals de setembre, segons una enquesta. El sondeig de la Universitat Quinnipiac, realitzat amb entrevistes a 1.829 adults del 20 al 25 d'agost, explica que un 18% dels enquestats té una opinió «molt favorable» del pontífex i la d'un 48% és «favorable».

A l'extrem contrari, un 10% assegura tenir una opinió «desfavorable» del Papa i és «molt desfavorable» la d'un 4% dels participants en l'enquesta, el marge d'error és de +/- 2,3 punts percentuals.

El papa Francesc «està provocant un ressorgiment de la confiança en l'Església Catòlica», ja que més catòlics, protestants i aquells sense religió declarada «creuen que el Vaticà porta l'Església en la direcció correcta», va explicar Tim Malloy, director adjunt del centre d'enquestes de Quinnipiac. De fet, un 43% dels enquestats opina que l'Església Catòlica «s'està movent en la direcció correcta», enfront d'un 21% que afirma el contrari.

Procedent de Cuba, el Papa arribarà a Washington el 22 de setembre, on es reunirà amb el president dels EUA, Barack Obama, i oficiarà la missa de canonització del franciscà espanyol Juníper Serra, evangelitzador i fundador de diverses missions a Califòrnia i Mèxic el segle XVIII.