Enrique Vila-Matas guanya el Premi FIL de Literatura 2015

08.09.2015 | 00:00

L'escriptor Enrique Vila-Matas ha guanyat el Premi Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL) en Llengües Romàniques 2015 per una obra que «captiva per la seva intel·ligència crítica, el seu humor i ironia», va anunciar ahir la portaveu del jurat, l'espanyola Patricia Martínez.
Nascut a Barcelona el 1948, Vila-Matas és un dels autors que més han contribuït a renovar la literatura d'Europa i Amèrica Llatina, amb una obra en la qual s'entrellacen els diferents gèneres literaris i es dilueixen les fronteres entre assaig i ficció, ha considerat el jurat.
«L'obra de Vila-Matas qüestiona incessantment la fràgil condició de la literatura i reflexiona sobre els seus límits i desafiaments en el món contemporani», apunta l'acta del jurat, llegida per Martínez.
Els seus temes principals, agrega, són «l'escriptor que prefereix no escriure, el text que reflexiona sobre si mateix i l'escriptura com un salt al buit que posa en risc tant l'autor com el lector. La seva obra captiva per la seva intel·ligència crítica, el seu humor i ironia».
En una connexió telefònica, Vila-Matas va agrair el guardó. «Aquest premi no el veig tant com un mèrit meu, sinó com un regal" del país», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema