Enrique Vila-Matas guanya el Premi FIL de Literatura 2015

08.09.2015 | 00:00

L'escriptor Enrique Vila-Matas ha guanyat el Premi Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL) en Llengües Romàniques 2015 per una obra que «captiva per la seva intel·ligència crítica, el seu humor i ironia», va anunciar ahir la portaveu del jurat, l'espanyola Patricia Martínez.
Nascut a Barcelona el 1948, Vila-Matas és un dels autors que més han contribuït a renovar la literatura d'Europa i Amèrica Llatina, amb una obra en la qual s'entrellacen els diferents gèneres literaris i es dilueixen les fronteres entre assaig i ficció, ha considerat el jurat.
«L'obra de Vila-Matas qüestiona incessantment la fràgil condició de la literatura i reflexiona sobre els seus límits i desafiaments en el món contemporani», apunta l'acta del jurat, llegida per Martínez.
Els seus temes principals, agrega, són «l'escriptor que prefereix no escriure, el text que reflexiona sobre si mateix i l'escriptura com un salt al buit que posa en risc tant l'autor com el lector. La seva obra captiva per la seva intel·ligència crítica, el seu humor i ironia».
En una connexió telefònica, Vila-Matas va agrair el guardó. «Aquest premi no el veig tant com un mèrit meu, sinó com un regal" del país», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema