Quan els germans Roca es van embarcar en l'aventura cinematogràfica de Cooking Up a Tribute a Amèrica, ho van fer com un projecte a llarg termini que aquest any ha continuat a Turquia. És una forma de «fugir de l'èxit entabanador» i sentir-se de nou «aprenents». Ho explicava així Josep Roca, poc abans de la projecció del documental en el Festival de Cinema de Sant Sebastià per clausurar la secció «Culinary Cinema», cosa que suposa la seva estrena a Espanya després de la presentació mundial que va tenir lloc al febrer en la Berlinale.

El mitjà dels Roca va acompanyar en el certamen donostiarra els directors de la pel·lícula, Luis González i Andrea Gómez, que també estan al capdavant de The Turkish Way, rodat aquest estiu i produït igualment per BBVA Contenidos. El festival alemany, que, com el de Sant Sebastià, té un apartat culinari, ja s'ha interessat per aquesta nova entrega, encara que als realitzadors els «espanta» parlar sobre el futur d'un film que encara no han acabat, va explicar González.

Josep Roca va recordar que en el viatge de l'any passat pels Estats Units, Mèxic, Colòmbia i Perú per homenatjar les cuines d'aquests països -la texana, en el cas del primer- «ho van donar tot». «Anàvem amb la maleta buida i vam aprendre que no som tan bons com ens expliquen, que hi ha un rebost que ha ajudat que la nostra cuina avui sigui el que es reconeix que és. I allà descobreixes aquesta complexitat i aquest passat potent, de tècniques de cuina sorprenent i d'enginys vinculats a la saviesa popular», va destacar.

L'experiència de l'estiu del 2014, acompanyats per tot l'equip d'El Celler, que va tancar cinc setmanes, va ser molt cansada i aquest any a Turquia ho han organitzat tot d'una forma «més relaxada». «Hem reduït les entrevistes, ens hem cuidat una mica més i hem estat més temps amb el nostre equip», va explicar Josep Roca.

De la seva banda, el realitzador va assegurar que per a aquest segon projecte han filmat «unes històries fascinants sobre la recuperació de la cultura del vi» en aquell país. Va afegir que, «així com a Cooking Up a Tribute, en Josep es va encarregar d'entrevistar-se amb productors i recollir receptes«, el de Turquia ha estat per al sommelier «el viatge del vi».