Una mostra cada cop més "bibliodiversa". Aquest és l'objectiu de la fira d'editorials independents, Liberisliber, que per sisè any va omplir ahir Besalú. Des de primera hora del matí i tot i la pluja que va caure, les 44 editorials participants, set més que l'any passat, han ofert les seves "joies literàries" en aquesta "gran festa de la literatura", tal com explicava el seu director, Miquel-Àngel Codes Luna. Una iniciativa cultural que atreu visitants d'arreu del territori català, també estrangers, i que compta amb activitats tan destacades com la conferència del referent mundial de l'economia del bé comú, Christian Felber, o un diàleg obert amb el poeta alegrià exiliat Salem Zenia.

Enguany, la fira ha registrat un augment molt important del nombre d'editorials participants. Durant les passades edicions havia anat creixent de forma gradual, ampliant de mica en mica i de dues en dues. Aquesta sisena edició, però, ha passat de 37 a 44 editorials, algunes d'elles vingudes de Galícia, Madrid o fins i tot una procedent de les Illes Balears (AdiA), que mai abans hi havia participat.

Tallers, màgia, presentacions, firma de llibres, lectures dramatitzades o fins i tot un tast de vins vinculat a la fira. La mostra ha programat un munt d'activitats lúdiques i culturals diverses perquè tothom pogués escollir. D'entre les més destacades hi ha la conferència "L'economia del bé comú: volem un món més just?" que va realitzar el referent mundial de l'economia del bé comú, Christian Felber, i que ha atret una multitud de persones.

Avui, des de primera hora, les editorials tornaran a aixecar la seva persiana i continuaran les activitats paral·leles de la Liberisliber.