La majoria dels participants del Sínode sobre la família creu que cal trobar solucions sobre els sagraments els divorciats que s'han tornat a casar, tal com van explicar ahir els encarregats del Vaticà de resumir les intervencions dels participants. Els 270 pares sinodals, cardenals, bisbes i altres religiosos, que participen en aquesta assemblea han començat a debatre sobre la tercera part de l'Instrumentus Laboris (el document de base), que inclou el pecat dels divorciats que han contret nou matrimoni i que els impedeix prendre la comunió segons la doctrina catòlica.

Durant la roda de premsa diària sobre el Sínode es va explicar que els bisbes tornen a estar d'acord en aquest tema, tot i que la novetat és que la majoria de l'assemblea va concordar en què "no fer res o canviar-ho tot no són posicions molt representatives o realistes" . Per això, els pares sinodals continuen buscant solucions per a una de les qüestions principals i més espinoses d'aquest Sínode.

Alguns van explicar que, tot i que canviar la doctrina no és possible, es pot conjugar "veritat i misericòrdia" i estudiar "solucions i camins pastorals" davant els divorciats que s'han tornat a casar. No obstant això, altres bisbes, encara que pocs -van precisar- van expressar "una posició negativa" i "rígida" sobre donar la comunió als divorciats que s'han casat de nou.

Una carta molt crítica

Sobre les divisions entre els participants, ahir un bloc d'informació religiosa va publicar una carta que tretze cardenals haurien enviat al papa Francesc en què es denuncia que el Sínode ha estat pilotat perquè acabi essent "dominat pel problema teològic / doctrinal de la comunió als divorciats que s'han tornat a casar pel civil".