Desenvolupen una tècnica per diagnòsticar el càncer a partir d'una gota de sang

30.10.2015 | 07:12

Un grup d'investigadors sota la direcció de la universitat VU d'Amsterdam ha desenvolupat una tècnica que permet fer proves per detectar el càncer utilitzant una sola gota de sang, segons va informar ahir l'hospital universitari en un comunicat. La tècnica, que s'ha utilitzat per analitzar sis tipus diferents de càncer, «ha demostrat ser molt útil en els casos de diagnòstics precoços».
En particular, la tècnica ha permès identificar la malaltia en el 96% dels casos, indiquen els investigadors. Tot i que la prova està encara en fase experimental, el director d'investigació, Tom Würdinger, ha dit que espera que pugui estar disponible per als pacients en el termini de cinc anys. «És important detectar i tractar el càncer el més aviat possible. Aquesta nova tècnica pot tenir un paper important en això i, esperem, salvar vides», afegeix el centre en la seva nota.

Aturar la metàstasi
D'altra banda, el cap del Grup de Microambient i Metàstasi del CNIO, Héctor Peinado, va dir ahir que desenvolupar molècules, drogues o teràpies que puguin reduir la metàstasi d'un càncer és tasca dels laboratoris. Peinado es refereix a l'estudi publicat a la revista científica Nature que descriu com el càncer primari secrega milions de vesícules carregades amb proteïnes i material genètic anomenades exosomes, que són una peça clau en el procés de la metàstasi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema