El Zoo de Barcelona ha estrenat unes noves instal·lacions per a les girafes, un espai de gairebé 1.350 metres quadrats, integrat a la nova sabana del Sahel que el recinte zoològic està construint per exhibir-hi també els elefants i els lleons. Segons va informar ahir el zoo, es tracta d'una instal·lació completament renovada dissenyada seguint criteris que garanteixen el màxim benestar dels animals i totalment naturalitzada, en què ha invertit 1,56 milions d'euros.

La superfície, que inclou pati i dormitoris, està previst que s'ampliï amb 600 metres quadrats més quan finalitzin els treballs arqueològics que s'estan realitzant. El pati s'ha naturalitzat per facilitar que les girafes puguin recrear el seu comportament natural i el terra estarà format per unes dunes d'entre 50 centímetres i un metre. El recinte està protegit per una tanca amb troncs de fusta de fins a 3,5 metres que reprodueix els tancats típics del Sahel.

Els dormitoris per a les girafes, de 495 metres quadrats, estan formats per 7 quadres de diferents mides i connectats entre ells a través de portes corredores. L'altura mínima és de 7,6 metres, cosa que, segons el zoo, permet a les girafes moure's amb total comoditat pels dormitoris.

El projecte contempla la construcció d'un nou dormitori per a les girafes i un altre per als lleons, així com un edifici per albergar la instal·lació de filtrat de la llacuna dels elefants i un altre per a la llacuna dels lleons.